StoryEditorOCM
Moj ljubimacFOTO I VIDEO: MILJENIK OBITELJI JANKOVIĆ

Jež Mirko iz Mulina pravi je bodul – najviše voli jesti ribu, a kad zakunja na kauču ispruži na bodljama sve četiri u zrak!

3. kolovoza 2017. - 14:33
image-0-02-05-2e45693eb27a647f7b70969a4eb4ad9d6e43ab47cdfad5397155e4a7a337b7a9-V

Nekoga život nekad baš pomazi, iako mu na prvi pogled sudbina nije tako odredila. U Mulinama na otoku Ugljanu kod Zadra živi jedan od najneodoljivijih kućnih ljubimaca u Dalmaciji. On je jež, ali ne bilo kakav, već – jež Mirko i pravi pravcati bodul! Miljenik je obitelji Janković i već se toliko udomaćio da je postao pravi ukućanin koji se čak dobro slaže i s mačkama.

- Ježić Mirko došao nam je u dvorište prije dva mjeseca kao skroz mala beba koja je vjerojatno odlutala od svojih roditelja jer još nije mogao ni dobro gristi hranu. Uz puno truda smo ga uspjeli othraniti, a pritom smo ga dosta i pripitomili jer dopušta da ga u bilo koje doba dana diramo i mazimo tako što skroz polegne bodlje da nas ne ozlijedi – priča nam 12-godišnji Jan Janković.

- A po čemu je to ježić Mirko karakteristični bodul? - pitamo ga.

- Pošto lovimo ribu mrežama, tako vikendom donosimo svježu ribu i tako smo jednog jutra ostavili ribu u kašeti, a on ju je namirisao i probao se popeti do ribe kao mačka te ju počeo jesti. Sad mu je to najdraža hrana, a izmedu ostalog dajemo mu skakavce, bube, razne stonoge koje sam uhvati više manje po dvorištu. Pošto smo ga našli u Mulinama na otoku Ugljanu, nije ni čudno što voli ribu poput pravog bodula – kaže Jan dodajući kako je Mirko miljenik baš čitave obitelji, zapravo nezaobilazni član.

Ježić Mirko je postao toliko popularan da su ga snimili čak i na videu i objavili na Youtubeu tako da će se za njega još čuti.

 

Uostalom, kad ga vidite kako tuče po ribi, kako ruča ravnopravno s macama ili kako spava na kauču na bodljama sa sve četiri nogice u zrak – ne možete ne pomisliti nego: "bodul" Mirko umije uživati u životu!

A tko umije - njemu dvije.

Ribe!

25. travanj 2024 09:17