StoryEditorOCM
PanoramaTKO JE KUPIO?

Marilyn Monroe i Hugh Hefner pokopani su jedno do drugog, a sada je prodana i susjedna niša na aukciji za 180.000 eura

Piše MOZAIK SD
3. travnja 2024. - 09:32

Američki investitor Anthony Jabin platio je više od 180.000 eura (195.000 dolara) na aukciji za nišu u blizini glumice Marilyn Monroe, koja je umrla 1962. godine.

Anthony Jabin, s Beverly Hillsa, kaže da je uvijek bio "njegov san biti blizu Marilyn Monroe do kraja života". Doista, Jabin se sada uvjerio da će njegovo posljednje počivalište biti ne samo blizu ove glumice, već i osnivača osnivača Playboya Hugha Hefnera. Naime, Hefner je kupio nišu tik do Monroeove 1992. godine. Za to je platio 75.000 dolara (oko 70.000 eura). Njihova veza? Monroe se pojavila na naslovnici prvog Playboya krajem 1953. godine i ujedno je bila prvi središnji model časopisa, piše Firstpost.

image

Westwood Village Memorial Park u Los Angelesu

Gabriel Bouys/Afp

Marilyn Monroe i Hugh Hefner pokopani su jedan do drugoga na groblju Westwood Village Memorial Parka u Los Angelesu. Nišu iznad svjetski poznate glumice od 1986. imao je poduzetnik Richard Poncher, koji ju je kupio od legendarnog igrača bejzbola Joea DiMaggia, Monroeovog bivšeg supruga. Poncherova supruga pokušala je prodati grob aukcijom na eBayu 2009. godine. Japanski kupac tada je ponudio  3,1 milijuna eura, ali na kraju nije ispunio svoju ponudu. Nisu se pojavili ni ostali ponuđači. Richard Poncher još uvijek leži iznad Marilyn Monroe - pokopan licem prema dolje na njegov zahtjev kako bi je mogao vidjeti zauvijek.

Marilyn Monroe, rođena Norma Jeane, imala je samo 36 godina kada je umrla od predoziranja u Brentwoodu u noći s 4. na 5. kolovoza 1962. Dugo se borila s ovisnošću o alkoholu i drogama. Obožavatelji do danas posjećuju njezinu kriptu u Los Angelesu. Marilyn Monroe stekla je svjetsku slavu. Glumila je u popularnim filmovima 1950-ih, kao što su "Gentlemen Prefer Blondes", "The Seven Year Itch", "Some Like It Hot" i "How to Marry a Millionaire".

Marilyn Monroe bila je i modni model i pjevačica. Bila je udana za Joea DiMaggia devet mjeseci, a zatim za pisca Arthura Millera 4,5 godine. Imala je aferu s američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem i njegovim bratom Bobbyjem

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:09