stdClass Object ( [id] => 1197410 [title] => Velika panika u Velikoj Britaniji: sutra će sve oči biti uprte u 96-godišnju kraljicu Elizabetu, hoće li Meghan i Harry ‘stvoriti frku‘ na fešti? Spreman je ‘čelični obruč’ koji će ih onemogućiti [alias] => velika-panika-u-velikoj-britaniji-sutra-ce-sve-oci-biti-uprte-u-96-godisnju-kraljicu-elizabetu-hoce-li-meghan-i-harry-stvoriti-frku-na-festi-spreman-je-celicni-obruc-koji-ce-ih-onemoguciti [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hoće li kiša pokvariti veliku proslavu platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II. nadolazećeg vikenda? Možda, ali Britanci su već navikli na takve stvari i sigurno će se pripremiti i za vremenske nepogode.

Ono što puno više zabrinjava ljude oko 96-godišnje, najdugovječnije britanske vladarice, jest hoće li vrhunac obilježavanja njezinih 70 godina na prijestolju zasjeniti dolazak na feštu princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle?!

Prema pisanju britanskih medija, kraljičini suradnici pripremili su “čelični obruč” koji bi trebao onemogućiti da Meghan i Harry, s kojima dolazi ekipa Netflixa, koja već neko vrijeme snima materijale za dokumentarac o njima, u drugi plan gurnu ženu koja je cijeli svoj život posvetila služenju narodu i zemlji čija je vladarica.

Netflixovim snimateljima neće biti dozvoljen ulaz u palaču, a vjerojatno ni u katedralu sv. Pavla, gdje će se u petak održati misa zahvalnica za kraljičin platinasti jubilej.

---

image
Remko De Waal/Afp
---


Osim Harryja i Meghan, na toj će misi biti i princ Andrew, koji je prognan iz javnog života kraljevske obitelji zbog skandala izazvanog povezanošću s pokojnim američkim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

Njih troje, međutim, neće dan prije, u četvrtak, kada započinje četverodnevna proslava kraljičina jubileja, biti na balkonu Buckinghamske palače tijekom svečane parade “Trooping the Colour”, kojom se već stoljećima obilježava službeni rođendan britanskih monarha.

Nedavno je kraljica objavila kako će ovom prigodom uz nju na balkonu biti samo radni članovi kraljevske obitelji, a Harry i Meghan to nisu, otkako su napustili monarhiju i sreću i financijski probitak potražili u Kaliforniji.

Misa u katedrali

Misa u katedrali sv. Pavla bit će najveće okupljanje kraljevske obitelji od Harryjeva i Meghanina vjenčanja u svibnju 2018. godine.

Puno se toga od tada promijenilo, Harry je samo u nekoliko prilika od odlaska u Kaliforniju vidio svoju baku, oca i brata, a Meghan je tek nedavno, kad su na putu prema Nizozemskoj, gdje su se održavale Invictus igre, svratila u Windsor i vidjela kraljicu Elizabetu.

Njihova sina, sada trogodišnjeg Archieja, kraljevska obitelj nije vidjela uživo još od vremena kad je imao šest mjeseci, a njihovu kćerkicu Lilibet, koja će tijekom proslave kraljičina jubileja, 4. lipnja, napuniti prvu godinu života, uopće nisu vidjeli uživo.

Harry i Meghan, prema najavama, na proslavu dolaze s djecom, uskoro ćemo doznati hoće li ih javnost imati priliku vidjeti i tijekom kojeg od slavljeničkih događanja.

---

image
Bryan R. Smith/Afp
---


Mališani sigurno neće biti na misi, uz starije članove obitelji tamo će od djece najvjerojatnije biti samo princ George i princeza Charlotte, starija djeca princa Williama i vojvotkinje Kate, te Mia Tindall, najstarija kći kraljičine unuke Zare i njezina supruga Mikea.

Otkako su se skrasili u Kaliforniji, Harry i Meghan su koristili Oprah Winfrey, američke televizijske postaje i prijateljski nastrojene podcaste za odašiljanje prekooceanskih projektila na kraljevsku obitelj, uključujući i tvrdnje o rasističkom ponašanju i ignoriranju Meghan kad je, tijekom trudnoće, navodno razmišljala o samoubojstvu.

Ledena atmosfera

Okupljanje u katedrali sv. Pavla nesumnjivo će podsjetiti na misu održanu u povodu dana Commonwealtha u ožujku prije dvije godine u Westminsterskoj opatiji. Bilo je to zadnje Harryjevo i Meghanino službeno pojavljivanje u okviru kraljevske obitelji. Vladala je tada ledena atmosfera izazvana njihovom odlukom o napuštanju kraljevske obitelji, a mnogi su uvjereni da neće puno bolje biti ni ovom prilikom.

Angela Levin, stručnjakinja za monarhiju, kaže kako će misa ovog petka zasigurno biti jako stresna za članove kraljevske obitelji, naročito za Williama i Kate, koji smatraju da su Harry i Meghan izdali kraljicu i obitelj.

---

image

Harry i Meghan su zadnji put s kraljevskom obitelji bili na misi u povodu dana Commonwealtha u ožujku 2020. godine 

Phil Harris/Afp
---

Uvjerena je i kako će Meghan nabaciti svoj hollywoodski osmijeh i mahati okupljenima pred kamerama, među kojima će, barem vani, biti i one Netflixove.

Ona smatra da Harry i Meghan na proslavu kraljičina jubileja i dolaze samo zbog sto milijuna dolara vrijednog ugovora s Netflixom kojemu moraju ponuditi neki “sočan” sadržaj, pa su nedavno pustili njihove kamere i u svoj kalifornijski dom gdje se snimalo materijale u stilu realityja, poput onog klana Kardashian.

Netflixovi zahtjevi

Netflix je vrlo vjerojatno zahtijevao da Harry i Meghan budu na proslavi kraljičina jubileja, a oni sada, nakon što je nedavno streaming servis otkazao njezinu planiranu animiranu seriju, nisu u mogućnosti odbiti jer bi ih Netflix mogao potpuno odbaciti.

---

image
Robin Utrecht/Afp
---


Harry i Meghan su, usprkos tvrdnjama da su u Kaliforniju otišli i kako bi zaštitili svoju privatnost, pokazali da zapravo žude za pozornošću i svjetlima reflektora, te žele svijetu pokazati da su još uvijek dio kraljevske obitelji, naročito nakon što im je popularnost u SAD-u počela strmoglavo padati.

U američkoj se javnosti čuje sve više neodobravanja zbog načina na koji par koristi veze s kraljevskom obitelji za stjecanje slave i bogatstva, dok se u televizijskim razgovorima nabacuju blatom na tu istu obitelj.

Zbog toga se očekuje da bi Harry i Meghan na misi u katedrali sv. Pavla mogli sjediti u “magarećoj klupi”, možda zajedno s princem Andrewom.

Ne može ih se smjestiti blizu kraljice, Charlesa i Williama budući da više nisu radni članovi kraljevske obitelji, pa bi, možda, mogli sjediti uz princezu Eugenie s kojom su ostali bliski.

’Posebna gesta’

Kraljevski komentator Richard Fitzwilliams predviđa da bi kraljica ipak mogla napraviti neku “posebnu gestu” kako bi se Harry i Meghan više osjećali dijelom njezine povijesne proslave, budući da ih nije pozvala na balkon Buckinghamske palače.

Fitzwilliams vjeruje i da bi se Meghan mogla dodatno potruditi kako bi se izgladio odnos s kraljevskom obitelji, naročito ako bi to moglo pomoći njezinim mogućim političkim ambicijama u SAD-u.

---

image

Krunidba kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji AFP

AFP
------
image

Kreacija na prazniku cvijeća Chelsea posvećena 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. 

Daniel Leal/Afp
---


No, na Harryjev i Meghanin dolazak na proslavu kraljičina jubileja moglo bi utjecati i zdravstveno stanje njezina oca Thomasa Marklea, koji je prije nekoliko dana doživio moždani udar zbog kojeg ne može govoriti i u bolnici je na liječenju.

Thomas nikad nije upoznao svog zeta niti vidio unučad, Meghan s njim ne komunicira još od vremena vjenčanja s Harryjem, s izuzetkom pisma koje mu je poslala i čija je objava u medijima bila i predmetom sudskog spora.

---

image

M

Chandan Khanna/Afp
---


Prošli četvrtak je posjetila Uvalde u Teksasu, poprište masakra u kojem je ubijeno 19 učenika osnovne škole i dvoje nastavnika, te im odala počast položivši buket bijelih ruža.

Premda je bila jednostavno odjevena u bijelu majicu, traperice, tenisice i s kapom na glavi, Meghan je na ruci nosila 6900 dolara vrijednu narukvicu i 23 tisuće dolara vrijedan Cartierov sat, koji je nekad pripadao Harryjevoj pokojnoj majci, princezi Diani.

'Gdje su ruže za oca?'

Meghanin dolazak iz Kalifornije nije bio najavljen, ali su ga kamere ipak popratile, a pratio ju je i tjelohranitelj Alberto Alvarez, koji je svojevremeno bio u zaštitarskoj ekipi pokojnog Michaela Jacksona.

Nakon objave fotografija Meghanina boravka u Teksasu, za koji je njezin glasnogovornik kazao da ga je poduzela privatno kao majka kako bi izrazila sućut i podršku zajednici koja proživljava najteže trenutke, na društvenim mrežama su se odmah pojavili žestoki komentari, u kojima se Meghan optužuje da želi biti u središtu pozornosti nakon nezamislive tragedije.

---

image
Remko De Waal/Anp Via Afp
---


Prozivaju je i zbog činjenice da još uvijek nije posjetila oca koji leži u bolnici u Chula Visti u Kaliforniji, samo oko dva sata vožnje od Meghanina i Harryjeva doma.

– A gdje su bijele ruže za tvog oca? Možeš odletjeti u Teksas, ali ne i posjetiti bolesnog oca – bili su samo neki od komentara.

Hoće li sve to i koliko utjecati na veliku feštu u povodu kraljičina platinastog jubileja, teško je procijeniti.

Britanci se, usprkos rastu cijena i padu životnog standarda, pripremaju da i vlastitim proslavama u svojim zajednicama obilježe jubilej kraljice koju izuzetno poštuju i vole.

---

Koncert ispred Buckinghamske palače

U četvrtak će se, uz paradu u prijepodnevnim satima, navečer održati paljenje svojevrsnog svjetionika pored Buckinghamske palače, 21 metar visoke skulpture “Tree of Trees”, a više od tri tisuće svjetionika bit će upaljeno širom Ujedinjenog Kraljevstva i Commonwealtha.

U petak je misa zahvalnica u katedrali sv. Pavla nakon koje slijedi primanje u gradskoj vijećnici.

U subotu su na programu konjičke utrke Epsom Derby gdje se očekuje kraljičin dolazak, ali njezina prisutnost na svim događanjima uvelike će ovisiti o trenutačnom stanju s obzirom na to da u posljednje vrijeme ima problema s pokretnošću pa će se odluke donositi u “pet do 12”.

No, kako je kraljica od djetinjstva velika ljubiteljica konja i utrka, vjeruje se da će doći na Epsom Derby.

Navečer će ispred Buckinghamske palače biti održan veliki koncert, a među izvođačima će biti grupa Queen s Adamom Lambertom, Diana Ross, Alicia Keys, Duran Duran...

Nedjelja je dan uličnih zabava, ručkova, piknika, čajanki i roštilja u cijeloj zemlji, središtem Londona proći će spektakularna povorka s tisućama sudionika, bit će to kombinacija ulične umjetnosti, kazališta, glazbe, cirkusa i kostima, u finalu će Ed Sheeran izvesti nacionalnu himnu ispred kraljičine službene rezidencije.

---

---

Biografske zanimljivosti

Elizabeta je 6. veljače 1952. godine nakon smrti svog oca, kralja Georgea VI. postala kraljica. Rođena je 21. travnja 1926. godine i starija kći Alberta vojvode od Yorka, drugog sina tadašnjeg kralja Georgea V., s vrlo malim očekivanjima o preuzimanju britanskog prijestolja dok njezin stric, kralj Edward VIII., nije abdicirao 1936. kako bi se mogao oženiti dvostrukom američkom razvedenicom Wallis Simpson.

Kad je njezin otac sjeo na prijestolje kao kralj George VI., princeza Elizabeth Alexandra Mary Windsor postala je “vjerojatna nasljednica”.

Da su njezini roditelji kasnije dobili sina, on bi se našao ispred nje u nasljednom redu na prijestolje jer su tada muška djeca još bila u prednosti nasljeđivanja, što se prije deset godina promijenilo zakonskim izmjenama koje više ne prave spolnu razliku u liniji nasljeđivanja britanskog prijestolja.

Pred kraj 1947. godine, 20. studenoga, princeza Elizabeta udala se za pet godina starijeg Philipa Mountbattena, bivšeg grčkog i danskog princa koji se odrekao pravoslavne vjere i stranih titula.

Elizabeta je provela samo četiri godine kao supruga i tri kao majka prije negoli je postala vladarica. Premda je odrastala znajući kako će naslijediti prijestolje, to se dogodilo puno prije nego što su to ona i Philip očekivali.

Njezina je krunidba održana više od godinu dana nakon što je postala kraljica, 2. lipnja 1953. godine u Westminsterskoj opatiji. Tijekom vladavine suočavala se s brojnim domaćim i međunarodnim krizama, ali najviše problema zadavali su joj vlastiti potomci, kao što je to slučaj posljednje dvije godine sa skandalima koje su joj priređivali sin Andrew te unuk Harry i njegova supruga Meghan Markle.

Prošle godine je ostala i bez svog najčvršćeg uporišta, supruga Philipa s kojima je bila u braku više od 73 godina. Sve to ostavilo je traga i na njezinu zdravlju, ali ona i dalje, koliko god to može, obavlja svoje dužnosti, posvećena svom narodu i zemlji kao i prvog dana vladavine.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SLAVLJE I NAPETOST [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => SLAVLJE I NAPETOST 2 0 8176 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-05-26 14:00:05 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-06-01 15:07:03 [modified_by] => 3163 [publish_up] => 2022-06-01 13:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1457 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22243640.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22243670.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22243674.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22243676.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22243678.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22243680.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22167264.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22167268.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22167256.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22033086.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/20755450.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22173180.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22173182.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/22133128.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/21884820.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/26\/20794498.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","Bryan R. Smith\/Afp","Chandan Khanna\/Afp","Remko De Waal\/Afp","Robin Utrecht\/Afp","Remko De Waal\/Anp Via Afp","AFP","AFP","Victoria Jones\/Afp","Andrew Matthews\/Afp","Paul Edwards\/Afp","Phil Harris\/Afp","Albert Nieboer\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Daniel Leal\/Afp","Daniel Leal\/Afp","Joe Giddens\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","

M<\/p>","","","","

Kraljica Elizabeta II. sa suprugom Philipom na dan krunidbe 2. lipnja 1953. godine\u00a0<\/p>","

Krunidba kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji AFP<\/p>","","","","

Harry i Meghan su zadnji put s kraljevskom obitelji bili na misi u povodu dana Commonwealtha u o\u017eujku 2020. godine\u00a0<\/p>","

Ovakvog okupljanja vi\u0161e ne\u0107e biti, pri\u010devi Andrew i Harry i Meghan Markle nisu pozvani na balkon Buckinghamske pala\u010de tijekom proslave kralji\u010dina jubileja\u00a0<\/p>","

Kreacija na prazniku cvije\u0107a Chelsea posve\u0107ena 70 godina vladavine kraljice Elizabete II.\u00a0<\/p>","

Za platinasti jubilej napravljeno je i posebno pivo\u00a0<\/p>","

Torta za po\u010detak proslave platinastog jubileja\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1295","hd_22243640_1920.jpg":"1920x1080","k_22243640_1280.jpg":"1280x1280","k_22243640_1024.jpg":"1024x1024","k_22243640_640.jpg":"640x640","k_22243640_480.jpg":"480x480","k_22243640_340.jpg":"340x340","k_22243640_220.jpg":"220x220","o_22243640_1280.jpg":"1280x863","o_22243640_1024.jpg":"1024x690","o_22243640_640.jpg":"640x431","o_22243640_480.jpg":"480x323","o_22243640_340.jpg":"340x229","o_22243640_220.jpg":"220x148","h_22243640_1280.jpg":"1280x854","h_22243640_1024.jpg":"1024x683","h_22243640_640.jpg":"640x427","h_22243640_480.jpg":"480x320","h_22243640_340.jpg":"340x227","h_22243640_220.jpg":"220x147","pp_22243640_1280.jpg":"1006x1280","pp_22243640_1024.jpg":"805x1024","pp_22243640_640.jpg":"503x640","pp_22243640_480.jpg":"377x480","pp_22243640_340.jpg":"267x340","pp_22243640_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_22243670_1920.jpg":"1920x1080","k_22243670_1280.jpg":"1280x1280","k_22243670_1024.jpg":"1024x1024","k_22243670_640.jpg":"640x640","k_22243670_480.jpg":"480x480","k_22243670_340.jpg":"340x340","k_22243670_220.jpg":"220x220","o_22243670_1280.jpg":"1280x853","o_22243670_1024.jpg":"1024x682","o_22243670_640.jpg":"640x426","o_22243670_480.jpg":"480x320","o_22243670_340.jpg":"340x226","o_22243670_220.jpg":"220x146","h_22243670_1280.jpg":"1280x854","h_22243670_1024.jpg":"1024x683","h_22243670_640.jpg":"640x427","h_22243670_480.jpg":"480x320","h_22243670_340.jpg":"340x227","h_22243670_220.jpg":"220x147","pp_22243670_1280.jpg":"1006x1280","pp_22243670_1024.jpg":"805x1024","pp_22243670_640.jpg":"503x640","pp_22243670_480.jpg":"377x480","pp_22243670_340.jpg":"267x340","pp_22243670_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2787","hd_22243674_1920.jpg":"1920x1080","k_22243674_1280.jpg":"1280x1280","k_22243674_1024.jpg":"1024x1024","k_22243674_640.jpg":"640x640","k_22243674_480.jpg":"480x480","k_22243674_340.jpg":"340x340","k_22243674_220.jpg":"220x220","o_22243674_1280.jpg":"1280x1858","o_22243674_1024.jpg":"1024x1486","o_22243674_640.jpg":"640x929","o_22243674_480.jpg":"480x696","o_22243674_340.jpg":"340x493","o_22243674_220.jpg":"220x319","h_22243674_1280.jpg":"1280x854","h_22243674_1024.jpg":"1024x683","h_22243674_640.jpg":"640x427","h_22243674_480.jpg":"480x320","h_22243674_340.jpg":"340x227","h_22243674_220.jpg":"220x147","pp_22243674_1280.jpg":"1006x1280","pp_22243674_1024.jpg":"805x1024","pp_22243674_640.jpg":"503x640","pp_22243674_480.jpg":"377x480","pp_22243674_340.jpg":"267x340","pp_22243674_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2297","hd_22243676_1920.jpg":"1920x1080","k_22243676_1280.jpg":"1280x1280","k_22243676_1024.jpg":"1024x1024","k_22243676_640.jpg":"640x640","k_22243676_480.jpg":"480x480","k_22243676_340.jpg":"340x340","k_22243676_220.jpg":"220x220","o_22243676_1280.jpg":"1280x1531","o_22243676_1024.jpg":"1024x1225","o_22243676_640.jpg":"640x765","o_22243676_480.jpg":"480x574","o_22243676_340.jpg":"340x406","o_22243676_220.jpg":"220x263","h_22243676_1280.jpg":"1280x854","h_22243676_1024.jpg":"1024x683","h_22243676_640.jpg":"640x427","h_22243676_480.jpg":"480x320","h_22243676_340.jpg":"340x227","h_22243676_220.jpg":"220x147","pp_22243676_1280.jpg":"1006x1280","pp_22243676_1024.jpg":"805x1024","pp_22243676_640.jpg":"503x640","pp_22243676_480.jpg":"377x480","pp_22243676_340.jpg":"267x340","pp_22243676_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_22243678_1920.jpg":"1920x1080","k_22243678_1280.jpg":"1280x1280","k_22243678_1024.jpg":"1024x1024","k_22243678_640.jpg":"640x640","k_22243678_480.jpg":"480x480","k_22243678_340.jpg":"340x340","k_22243678_220.jpg":"220x220","o_22243678_1280.jpg":"1280x853","o_22243678_1024.jpg":"1024x682","o_22243678_640.jpg":"640x426","o_22243678_480.jpg":"480x320","o_22243678_340.jpg":"340x226","o_22243678_220.jpg":"220x146","h_22243678_1280.jpg":"1280x854","h_22243678_1024.jpg":"1024x683","h_22243678_640.jpg":"640x427","h_22243678_480.jpg":"480x320","h_22243678_340.jpg":"340x227","h_22243678_220.jpg":"220x147","pp_22243678_1280.jpg":"1006x1280","pp_22243678_1024.jpg":"805x1024","pp_22243678_640.jpg":"503x640","pp_22243678_480.jpg":"377x480","pp_22243678_340.jpg":"267x340","pp_22243678_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1380","hd_22243680_1920.jpg":"1920x1080","k_22243680_1280.jpg":"1280x1280","k_22243680_1024.jpg":"1024x1024","k_22243680_640.jpg":"640x640","k_22243680_480.jpg":"480x480","k_22243680_340.jpg":"340x340","k_22243680_220.jpg":"220x220","o_22243680_1280.jpg":"1280x920","o_22243680_1024.jpg":"1024x736","o_22243680_640.jpg":"640x460","o_22243680_480.jpg":"480x345","o_22243680_340.jpg":"340x244","o_22243680_220.jpg":"220x158","h_22243680_1280.jpg":"1280x854","h_22243680_1024.jpg":"1024x683","h_22243680_640.jpg":"640x427","h_22243680_480.jpg":"480x320","h_22243680_340.jpg":"340x227","h_22243680_220.jpg":"220x147","pp_22243680_1280.jpg":"1006x1280","pp_22243680_1024.jpg":"805x1024","pp_22243680_640.jpg":"503x640","pp_22243680_480.jpg":"377x480","pp_22243680_340.jpg":"267x340","pp_22243680_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2295","hd_22167264_1920.jpg":"1920x1080","k_22167264_1280.jpg":"1280x1280","k_22167264_1024.jpg":"1024x1024","k_22167264_640.jpg":"640x640","k_22167264_480.jpg":"480x480","k_22167264_340.jpg":"340x340","k_22167264_220.jpg":"220x220","o_22167264_1280.jpg":"1280x1530","o_22167264_1024.jpg":"1024x1224","o_22167264_640.jpg":"640x765","o_22167264_480.jpg":"480x573","o_22167264_340.jpg":"340x406","o_22167264_220.jpg":"220x262","h_22167264_1280.jpg":"1280x854","h_22167264_1024.jpg":"1024x683","h_22167264_640.jpg":"640x427","h_22167264_480.jpg":"480x320","h_22167264_340.jpg":"340x227","h_22167264_220.jpg":"220x147","pp_22167264_1280.jpg":"1006x1280","pp_22167264_1024.jpg":"805x1024","pp_22167264_640.jpg":"503x640","pp_22167264_480.jpg":"377x480","pp_22167264_340.jpg":"267x340","pp_22167264_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1514","hd_22167268_1920.jpg":"1920x1080","k_22167268_1280.jpg":"1280x1280","k_22167268_1024.jpg":"1024x1024","k_22167268_640.jpg":"640x640","k_22167268_480.jpg":"480x480","k_22167268_340.jpg":"340x340","k_22167268_220.jpg":"220x220","o_22167268_1280.jpg":"1280x1009","o_22167268_1024.jpg":"1024x807","o_22167268_640.jpg":"640x504","o_22167268_480.jpg":"480x378","o_22167268_340.jpg":"340x268","o_22167268_220.jpg":"220x173","h_22167268_1280.jpg":"1280x854","h_22167268_1024.jpg":"1024x683","h_22167268_640.jpg":"640x427","h_22167268_480.jpg":"480x320","h_22167268_340.jpg":"340x227","h_22167268_220.jpg":"220x147","pp_22167268_1280.jpg":"1006x1280","pp_22167268_1024.jpg":"805x1024","pp_22167268_640.jpg":"503x640","pp_22167268_480.jpg":"377x480","pp_22167268_340.jpg":"267x340","pp_22167268_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_22167256_1920.jpg":"1920x1080","k_22167256_1280.jpg":"1280x1280","k_22167256_1024.jpg":"1024x1024","k_22167256_640.jpg":"640x640","k_22167256_480.jpg":"480x480","k_22167256_340.jpg":"340x340","k_22167256_220.jpg":"220x220","o_22167256_1280.jpg":"1280x853","o_22167256_1024.jpg":"1024x682","o_22167256_640.jpg":"640x426","o_22167256_480.jpg":"480x320","o_22167256_340.jpg":"340x226","o_22167256_220.jpg":"220x146","h_22167256_1280.jpg":"1280x854","h_22167256_1024.jpg":"1024x683","h_22167256_640.jpg":"640x427","h_22167256_480.jpg":"480x320","h_22167256_340.jpg":"340x227","h_22167256_220.jpg":"220x147","pp_22167256_1280.jpg":"1006x1280","pp_22167256_1024.jpg":"805x1024","pp_22167256_640.jpg":"503x640","pp_22167256_480.jpg":"377x480","pp_22167256_340.jpg":"267x340","pp_22167256_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_22033086_1920.jpg":"1920x1080","k_22033086_1280.jpg":"1280x1280","k_22033086_1024.jpg":"1024x1024","k_22033086_640.jpg":"640x640","k_22033086_480.jpg":"480x480","k_22033086_340.jpg":"340x340","k_22033086_220.jpg":"220x220","o_22033086_1280.jpg":"1280x853","o_22033086_1024.jpg":"1024x682","o_22033086_640.jpg":"640x426","o_22033086_480.jpg":"480x320","o_22033086_340.jpg":"340x226","o_22033086_220.jpg":"220x146","h_22033086_1280.jpg":"1280x854","h_22033086_1024.jpg":"1024x683","h_22033086_640.jpg":"640x427","h_22033086_480.jpg":"480x320","h_22033086_340.jpg":"340x227","h_22033086_220.jpg":"220x147","pp_22033086_1280.jpg":"1006x1280","pp_22033086_1024.jpg":"805x1024","pp_22033086_640.jpg":"503x640","pp_22033086_480.jpg":"377x480","pp_22033086_340.jpg":"267x340","pp_22033086_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2319","hd_20755450_1920.jpg":"1920x1080","k_20755450_1280.jpg":"1280x1280","k_20755450_1024.jpg":"1024x1024","k_20755450_640.jpg":"640x640","k_20755450_480.jpg":"480x480","k_20755450_340.jpg":"340x340","k_20755450_220.jpg":"220x220","o_20755450_1280.jpg":"1280x1546","o_20755450_1024.jpg":"1024x1236","o_20755450_640.jpg":"640x773","o_20755450_480.jpg":"480x579","o_20755450_340.jpg":"340x410","o_20755450_220.jpg":"220x265","h_20755450_1280.jpg":"1280x854","h_20755450_1024.jpg":"1024x683","h_20755450_640.jpg":"640x427","h_20755450_480.jpg":"480x320","h_20755450_340.jpg":"340x227","h_20755450_220.jpg":"220x147","pp_20755450_1280.jpg":"1006x1280","pp_20755450_1024.jpg":"805x1024","pp_20755450_640.jpg":"503x640","pp_20755450_480.jpg":"377x480","pp_20755450_340.jpg":"267x340","pp_20755450_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2592","hd_22173180_1920.jpg":"1920x1080","k_22173180_1280.jpg":"1280x1280","k_22173180_1024.jpg":"1024x1024","k_22173180_640.jpg":"640x640","k_22173180_480.jpg":"480x480","k_22173180_340.jpg":"340x340","k_22173180_220.jpg":"220x220","o_22173180_1280.jpg":"1280x1728","o_22173180_1024.jpg":"1024x1382","o_22173180_640.jpg":"640x864","o_22173180_480.jpg":"480x648","o_22173180_340.jpg":"340x459","o_22173180_220.jpg":"220x297","h_22173180_1280.jpg":"1280x854","h_22173180_1024.jpg":"1024x683","h_22173180_640.jpg":"640x427","h_22173180_480.jpg":"480x320","h_22173180_340.jpg":"340x227","h_22173180_220.jpg":"220x147","pp_22173180_1280.jpg":"1006x1280","pp_22173180_1024.jpg":"805x1024","pp_22173180_640.jpg":"503x640","pp_22173180_480.jpg":"377x480","pp_22173180_340.jpg":"267x340","pp_22173180_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1528","hd_22173182_1920.jpg":"1920x1080","k_22173182_1280.jpg":"1280x1280","k_22173182_1024.jpg":"1024x1024","k_22173182_640.jpg":"640x640","k_22173182_480.jpg":"480x480","k_22173182_340.jpg":"340x340","k_22173182_220.jpg":"220x220","o_22173182_1280.jpg":"1280x1018","o_22173182_1024.jpg":"1024x814","o_22173182_640.jpg":"640x509","o_22173182_480.jpg":"480x382","o_22173182_340.jpg":"340x270","o_22173182_220.jpg":"220x175","h_22173182_1280.jpg":"1280x854","h_22173182_1024.jpg":"1024x683","h_22173182_640.jpg":"640x427","h_22173182_480.jpg":"480x320","h_22173182_340.jpg":"340x227","h_22173182_220.jpg":"220x147","pp_22173182_1280.jpg":"1006x1280","pp_22173182_1024.jpg":"805x1024","pp_22173182_640.jpg":"503x640","pp_22173182_480.jpg":"377x480","pp_22173182_340.jpg":"267x340","pp_22173182_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1259","hd_22133128_1920.jpg":"1920x1080","k_22133128_1280.jpg":"1280x1280","k_22133128_1024.jpg":"1024x1024","k_22133128_640.jpg":"640x640","k_22133128_480.jpg":"480x480","k_22133128_340.jpg":"340x340","k_22133128_220.jpg":"220x220","o_22133128_1280.jpg":"1280x839","o_22133128_1024.jpg":"1024x671","o_22133128_640.jpg":"640x419","o_22133128_480.jpg":"480x314","o_22133128_340.jpg":"340x222","o_22133128_220.jpg":"220x144","h_22133128_1280.jpg":"1280x854","h_22133128_1024.jpg":"1024x683","h_22133128_640.jpg":"640x427","h_22133128_480.jpg":"480x320","h_22133128_340.jpg":"340x227","h_22133128_220.jpg":"220x147","pp_22133128_1280.jpg":"1006x1280","pp_22133128_1024.jpg":"805x1024","pp_22133128_640.jpg":"503x640","pp_22133128_480.jpg":"377x480","pp_22133128_340.jpg":"267x340","pp_22133128_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21884820_1920.jpg":"1920x1080","k_21884820_1280.jpg":"1280x1280","k_21884820_1024.jpg":"1024x1024","k_21884820_640.jpg":"640x640","k_21884820_480.jpg":"480x480","k_21884820_340.jpg":"340x340","k_21884820_220.jpg":"220x220","o_21884820_1280.jpg":"1280x853","o_21884820_1024.jpg":"1024x682","o_21884820_640.jpg":"640x426","o_21884820_480.jpg":"480x320","o_21884820_340.jpg":"340x226","o_21884820_220.jpg":"220x146","h_21884820_1280.jpg":"1280x854","h_21884820_1024.jpg":"1024x683","h_21884820_640.jpg":"640x427","h_21884820_480.jpg":"480x320","h_21884820_340.jpg":"340x227","h_21884820_220.jpg":"220x147","pp_21884820_1280.jpg":"1006x1280","pp_21884820_1024.jpg":"805x1024","pp_21884820_640.jpg":"503x640","pp_21884820_480.jpg":"377x480","pp_21884820_340.jpg":"267x340","pp_21884820_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20794498_1920.jpg":"1920x1080","k_20794498_1280.jpg":"1280x1280","k_20794498_1024.jpg":"1024x1024","k_20794498_640.jpg":"640x640","k_20794498_480.jpg":"480x480","k_20794498_340.jpg":"340x340","k_20794498_220.jpg":"220x220","o_20794498_1280.jpg":"1280x853","o_20794498_1024.jpg":"1024x682","o_20794498_640.jpg":"640x426","o_20794498_480.jpg":"480x320","o_20794498_340.jpg":"340x226","o_20794498_220.jpg":"220x146","h_20794498_1280.jpg":"1280x854","h_20794498_1024.jpg":"1024x683","h_20794498_640.jpg":"640x427","h_20794498_480.jpg":"480x320","h_20794498_340.jpg":"340x227","h_20794498_220.jpg":"220x147","pp_20794498_1280.jpg":"1006x1280","pp_20794498_1024.jpg":"805x1024","pp_20794498_640.jpg":"503x640","pp_20794498_480.jpg":"377x480","pp_20794498_340.jpg":"267x340","pp_20794498_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7493913 Threads: 1 Questions: 1604790094 Slow queries: 4763846 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110632445 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/velika-panika-u-velikoj-britaniji-sutra-ce-sve-oci-biti-uprte-u-96-godisnju-kraljicu-elizabetu-hoce-li-meghan-i-harry-stvoriti-frku-na-festi-spreman-je-celicni-obruc-koji-ce-ih-onemoguciti-1197410 [printLink] => /mozaik/panorama/velika-panika-u-velikoj-britaniji-sutra-ce-sve-oci-biti-uprte-u-96-godisnju-kraljicu-elizabetu-hoce-li-meghan-i-harry-stvoriti-frku-na-festi-spreman-je-celicni-obruc-koji-ce-ih-onemoguciti-1197410?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 658171 [name] => Kraljica Elizabeta II. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-29 17:08:24 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljica-elizabeta-ii [link] => /tag/kraljica-elizabeta-ii ) [1] => stdClass Object ( [id] => 679681 [name] => kraljičin jubilej [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-01 16:11:55 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljicin-jubilej [link] => /tag/kraljicin-jubilej ) [2] => stdClass Object ( [id] => 667341 [name] => platinasti jubilej [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-15 16:00:09 [main_article_id] => 0 [alias] => platinasti-jubilej [link] => /tag/platinasti-jubilej ) [3] => stdClass Object ( [id] => 653678 [name] => Meghan Markle i princ Harry [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-21 16:39:20 [main_article_id] => 0 [alias] => meghan-markle-i-princ-harry [link] => /tag/meghan-markle-i-princ-harry ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SLAVLJE I NAPETOST [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Velika panika u Velikoj Britaniji: sutra će sve oči biti uprte u 96-godišnju kraljicu Elizabetu, hoće li Meghan i Harry ‘stvoriti frku‘ na fešti? Spreman je ‘čelični obruč’ koji će ih onemogućiti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22243640.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22243640.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22243670.jpg [title] => Bryan R. Smith/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22243674.jpg [title] =>

M

Chandan Khanna/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22243676.jpg [title] => Remko De Waal/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22243678.jpg [title] => Robin Utrecht/Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22243680.jpg [title] => Remko De Waal/Anp Via Afp ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22167264.jpg [title] =>

Kraljica Elizabeta II. sa suprugom Philipom na dan krunidbe 2. lipnja 1953. godine 

AFP ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22167268.jpg [title] =>

Krunidba kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji AFP

AFP ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22167256.jpg [title] => Victoria Jones/Afp ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22033086.jpg [title] => Andrew Matthews/Afp ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/20755450.jpg [title] => Paul Edwards/Afp ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22173180.jpg [title] =>

Harry i Meghan su zadnji put s kraljevskom obitelji bili na misi u povodu dana Commonwealtha u ožujku 2020. godine 

Phil Harris/Afp ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22173182.jpg [title] =>

Ovakvog okupljanja više neće biti, pričevi Andrew i Harry i Meghan Markle nisu pozvani na balkon Buckinghamske palače tijekom proslave kraljičina jubileja 

Albert Nieboer/Dpa Picture-alliance Via Afp ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/22133128.jpg [title] =>

Kreacija na prazniku cvijeća Chelsea posvećena 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. 

Daniel Leal/Afp ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/21884820.jpg [title] =>

Za platinasti jubilej napravljeno je i posebno pivo 

Daniel Leal/Afp ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/26/20794498.jpg [title] =>

Torta za početak proslave platinastog jubileja 

Joe Giddens/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hoće li kiša pokvariti veliku proslavu platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II. nadolazećeg vikenda? Možda, ali Britanci su već navikli na takve stvari i sigurno će se pripremiti i za vremenske nepogode.

Ono što puno više zabrinjava ljude oko 96-godišnje, najdugovječnije britanske vladarice, jest hoće li vrhunac obilježavanja njezinih 70 godina na prijestolju zasjeniti dolazak na feštu princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle?!

Prema pisanju britanskih medija, kraljičini suradnici pripremili su “čelični obruč” koji bi trebao onemogućiti da Meghan i Harry, s kojima dolazi ekipa Netflixa, koja već neko vrijeme snima materijale za dokumentarac o njima, u drugi plan gurnu ženu koja je cijeli svoj život posvetila služenju narodu i zemlji čija je vladarica.

Netflixovim snimateljima neće biti dozvoljen ulaz u palaču, a vjerojatno ni u katedralu sv. Pavla, gdje će se u petak održati misa zahvalnica za kraljičin platinasti jubilej.

---

image
Remko De Waal/Afp
---


Osim Harryja i Meghan, na toj će misi biti i princ Andrew, koji je prognan iz javnog života kraljevske obitelji zbog skandala izazvanog povezanošću s pokojnim američkim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

Njih troje, međutim, neće dan prije, u četvrtak, kada započinje četverodnevna proslava kraljičina jubileja, biti na balkonu Buckinghamske palače tijekom svečane parade “Trooping the Colour”, kojom se već stoljećima obilježava službeni rođendan britanskih monarha.

Nedavno je kraljica objavila kako će ovom prigodom uz nju na balkonu biti samo radni članovi kraljevske obitelji, a Harry i Meghan to nisu, otkako su napustili monarhiju i sreću i financijski probitak potražili u Kaliforniji.

Misa u katedrali

Misa u katedrali sv. Pavla bit će najveće okupljanje kraljevske obitelji od Harryjeva i Meghanina vjenčanja u svibnju 2018. godine.

Puno se toga od tada promijenilo, Harry je samo u nekoliko prilika od odlaska u Kaliforniju vidio svoju baku, oca i brata, a Meghan je tek nedavno, kad su na putu prema Nizozemskoj, gdje su se održavale Invictus igre, svratila u Windsor i vidjela kraljicu Elizabetu.

Njihova sina, sada trogodišnjeg Archieja, kraljevska obitelj nije vidjela uživo još od vremena kad je imao šest mjeseci, a njihovu kćerkicu Lilibet, koja će tijekom proslave kraljičina jubileja, 4. lipnja, napuniti prvu godinu života, uopće nisu vidjeli uživo.

Harry i Meghan, prema najavama, na proslavu dolaze s djecom, uskoro ćemo doznati hoće li ih javnost imati priliku vidjeti i tijekom kojeg od slavljeničkih događanja.

---

image
Bryan R. Smith/Afp
---


Mališani sigurno neće biti na misi, uz starije članove obitelji tamo će od djece najvjerojatnije biti samo princ George i princeza Charlotte, starija djeca princa Williama i vojvotkinje Kate, te Mia Tindall, najstarija kći kraljičine unuke Zare i njezina supruga Mikea.

Otkako su se skrasili u Kaliforniji, Harry i Meghan su koristili Oprah Winfrey, američke televizijske postaje i prijateljski nastrojene podcaste za odašiljanje prekooceanskih projektila na kraljevsku obitelj, uključujući i tvrdnje o rasističkom ponašanju i ignoriranju Meghan kad je, tijekom trudnoće, navodno razmišljala o samoubojstvu.

Ledena atmosfera

Okupljanje u katedrali sv. Pavla nesumnjivo će podsjetiti na misu održanu u povodu dana Commonwealtha u ožujku prije dvije godine u Westminsterskoj opatiji. Bilo je to zadnje Harryjevo i Meghanino službeno pojavljivanje u okviru kraljevske obitelji. Vladala je tada ledena atmosfera izazvana njihovom odlukom o napuštanju kraljevske obitelji, a mnogi su uvjereni da neće puno bolje biti ni ovom prilikom.

Angela Levin, stručnjakinja za monarhiju, kaže kako će misa ovog petka zasigurno biti jako stresna za članove kraljevske obitelji, naročito za Williama i Kate, koji smatraju da su Harry i Meghan izdali kraljicu i obitelj.

---

image

Harry i Meghan su zadnji put s kraljevskom obitelji bili na misi u povodu dana Commonwealtha u ožujku 2020. godine 

Phil Harris/Afp
---

Uvjerena je i kako će Meghan nabaciti svoj hollywoodski osmijeh i mahati okupljenima pred kamerama, među kojima će, barem vani, biti i one Netflixove.

Ona smatra da Harry i Meghan na proslavu kraljičina jubileja i dolaze samo zbog sto milijuna dolara vrijednog ugovora s Netflixom kojemu moraju ponuditi neki “sočan” sadržaj, pa su nedavno pustili njihove kamere i u svoj kalifornijski dom gdje se snimalo materijale u stilu realityja, poput onog klana Kardashian.

Netflixovi zahtjevi

Netflix je vrlo vjerojatno zahtijevao da Harry i Meghan budu na proslavi kraljičina jubileja, a oni sada, nakon što je nedavno streaming servis otkazao njezinu planiranu animiranu seriju, nisu u mogućnosti odbiti jer bi ih Netflix mogao potpuno odbaciti.

---

image
Robin Utrecht/Afp
---


Harry i Meghan su, usprkos tvrdnjama da su u Kaliforniju otišli i kako bi zaštitili svoju privatnost, pokazali da zapravo žude za pozornošću i svjetlima reflektora, te žele svijetu pokazati da su još uvijek dio kraljevske obitelji, naročito nakon što im je popularnost u SAD-u počela strmoglavo padati.

U američkoj se javnosti čuje sve više neodobravanja zbog načina na koji par koristi veze s kraljevskom obitelji za stjecanje slave i bogatstva, dok se u televizijskim razgovorima nabacuju blatom na tu istu obitelj.

Zbog toga se očekuje da bi Harry i Meghan na misi u katedrali sv. Pavla mogli sjediti u “magarećoj klupi”, možda zajedno s princem Andrewom.

Ne može ih se smjestiti blizu kraljice, Charlesa i Williama budući da više nisu radni članovi kraljevske obitelji, pa bi, možda, mogli sjediti uz princezu Eugenie s kojom su ostali bliski.

’Posebna gesta’

Kraljevski komentator Richard Fitzwilliams predviđa da bi kraljica ipak mogla napraviti neku “posebnu gestu” kako bi se Harry i Meghan više osjećali dijelom njezine povijesne proslave, budući da ih nije pozvala na balkon Buckinghamske palače.

Fitzwilliams vjeruje i da bi se Meghan mogla dodatno potruditi kako bi se izgladio odnos s kraljevskom obitelji, naročito ako bi to moglo pomoći njezinim mogućim političkim ambicijama u SAD-u.

---

image

Krunidba kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji AFP

AFP
------
image

Kreacija na prazniku cvijeća Chelsea posvećena 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. 

Daniel Leal/Afp
---


No, na Harryjev i Meghanin dolazak na proslavu kraljičina jubileja moglo bi utjecati i zdravstveno stanje njezina oca Thomasa Marklea, koji je prije nekoliko dana doživio moždani udar zbog kojeg ne može govoriti i u bolnici je na liječenju.

Thomas nikad nije upoznao svog zeta niti vidio unučad, Meghan s njim ne komunicira još od vremena vjenčanja s Harryjem, s izuzetkom pisma koje mu je poslala i čija je objava u medijima bila i predmetom sudskog spora.

---

image

M

Chandan Khanna/Afp
---


Prošli četvrtak je posjetila Uvalde u Teksasu, poprište masakra u kojem je ubijeno 19 učenika osnovne škole i dvoje nastavnika, te im odala počast položivši buket bijelih ruža.

Premda je bila jednostavno odjevena u bijelu majicu, traperice, tenisice i s kapom na glavi, Meghan je na ruci nosila 6900 dolara vrijednu narukvicu i 23 tisuće dolara vrijedan Cartierov sat, koji je nekad pripadao Harryjevoj pokojnoj majci, princezi Diani.

'Gdje su ruže za oca?'

Meghanin dolazak iz Kalifornije nije bio najavljen, ali su ga kamere ipak popratile, a pratio ju je i tjelohranitelj Alberto Alvarez, koji je svojevremeno bio u zaštitarskoj ekipi pokojnog Michaela Jacksona.

Nakon objave fotografija Meghanina boravka u Teksasu, za koji je njezin glasnogovornik kazao da ga je poduzela privatno kao majka kako bi izrazila sućut i podršku zajednici koja proživljava najteže trenutke, na društvenim mrežama su se odmah pojavili žestoki komentari, u kojima se Meghan optužuje da želi biti u središtu pozornosti nakon nezamislive tragedije.

---

image
Remko De Waal/Anp Via Afp
---


Prozivaju je i zbog činjenice da još uvijek nije posjetila oca koji leži u bolnici u Chula Visti u Kaliforniji, samo oko dva sata vožnje od Meghanina i Harryjeva doma.

– A gdje su bijele ruže za tvog oca? Možeš odletjeti u Teksas, ali ne i posjetiti bolesnog oca – bili su samo neki od komentara.

Hoće li sve to i koliko utjecati na veliku feštu u povodu kraljičina platinastog jubileja, teško je procijeniti.

Britanci se, usprkos rastu cijena i padu životnog standarda, pripremaju da i vlastitim proslavama u svojim zajednicama obilježe jubilej kraljice koju izuzetno poštuju i vole.

---

Koncert ispred Buckinghamske palače

U četvrtak će se, uz paradu u prijepodnevnim satima, navečer održati paljenje svojevrsnog svjetionika pored Buckinghamske palače, 21 metar visoke skulpture “Tree of Trees”, a više od tri tisuće svjetionika bit će upaljeno širom Ujedinjenog Kraljevstva i Commonwealtha.

U petak je misa zahvalnica u katedrali sv. Pavla nakon koje slijedi primanje u gradskoj vijećnici.

U subotu su na programu konjičke utrke Epsom Derby gdje se očekuje kraljičin dolazak, ali njezina prisutnost na svim događanjima uvelike će ovisiti o trenutačnom stanju s obzirom na to da u posljednje vrijeme ima problema s pokretnošću pa će se odluke donositi u “pet do 12”.

No, kako je kraljica od djetinjstva velika ljubiteljica konja i utrka, vjeruje se da će doći na Epsom Derby.

Navečer će ispred Buckinghamske palače biti održan veliki koncert, a među izvođačima će biti grupa Queen s Adamom Lambertom, Diana Ross, Alicia Keys, Duran Duran...

Nedjelja je dan uličnih zabava, ručkova, piknika, čajanki i roštilja u cijeloj zemlji, središtem Londona proći će spektakularna povorka s tisućama sudionika, bit će to kombinacija ulične umjetnosti, kazališta, glazbe, cirkusa i kostima, u finalu će Ed Sheeran izvesti nacionalnu himnu ispred kraljičine službene rezidencije.

---

---

Biografske zanimljivosti

Elizabeta je 6. veljače 1952. godine nakon smrti svog oca, kralja Georgea VI. postala kraljica. Rođena je 21. travnja 1926. godine i starija kći Alberta vojvode od Yorka, drugog sina tadašnjeg kralja Georgea V., s vrlo malim očekivanjima o preuzimanju britanskog prijestolja dok njezin stric, kralj Edward VIII., nije abdicirao 1936. kako bi se mogao oženiti dvostrukom američkom razvedenicom Wallis Simpson.

Kad je njezin otac sjeo na prijestolje kao kralj George VI., princeza Elizabeth Alexandra Mary Windsor postala je “vjerojatna nasljednica”.

Da su njezini roditelji kasnije dobili sina, on bi se našao ispred nje u nasljednom redu na prijestolje jer su tada muška djeca još bila u prednosti nasljeđivanja, što se prije deset godina promijenilo zakonskim izmjenama koje više ne prave spolnu razliku u liniji nasljeđivanja britanskog prijestolja.

Pred kraj 1947. godine, 20. studenoga, princeza Elizabeta udala se za pet godina starijeg Philipa Mountbattena, bivšeg grčkog i danskog princa koji se odrekao pravoslavne vjere i stranih titula.

Elizabeta je provela samo četiri godine kao supruga i tri kao majka prije negoli je postala vladarica. Premda je odrastala znajući kako će naslijediti prijestolje, to se dogodilo puno prije nego što su to ona i Philip očekivali.

Njezina je krunidba održana više od godinu dana nakon što je postala kraljica, 2. lipnja 1953. godine u Westminsterskoj opatiji. Tijekom vladavine suočavala se s brojnim domaćim i međunarodnim krizama, ali najviše problema zadavali su joj vlastiti potomci, kao što je to slučaj posljednje dvije godine sa skandalima koje su joj priređivali sin Andrew te unuk Harry i njegova supruga Meghan Markle.

Prošle godine je ostala i bez svog najčvršćeg uporišta, supruga Philipa s kojima je bila u braku više od 73 godina. Sve to ostavilo je traga i na njezinu zdravlju, ali ona i dalje, koliko god to može, obavlja svoje dužnosti, posvećena svom narodu i zemlji kao i prvog dana vladavine.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP Bryan R. Smith/Afp Chandan Khanna/Afp Remko De Waal/Afp Robin Utrecht/Afp Remko De Waal/Anp Via Afp AFP AFP Victoria Jones/Afp Andrew Matthews/Afp Paul Edwards/Afp Phil Harris/Afp Albert Nieboer/Dpa Picture-alliance Via Afp Daniel Leal/Afp Daniel Leal/Afp Joe Giddens/Afp
AFP
AFP

Kraljica Elizabeta II. sa suprugom Philipom na dan krunidbe 2. lipnja 1953. godine 

AFP

Krunidba kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji AFP

Phil Harris/Afp

Harry i Meghan su zadnji put s kraljevskom obitelji bili na misi u povodu dana Commonwealtha u ožujku 2020. godine 

Albert Nieboer/Dpa Picture-alliance Via Afp

Ovakvog okupljanja više neće biti, pričevi Andrew i Harry i Meghan Markle nisu pozvani na balkon Buckinghamske palače tijekom proslave kraljičina jubileja 

Daniel Leal/Afp

Kreacija na prazniku cvijeća Chelsea posvećena 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. 

Daniel Leal/Afp

Za platinasti jubilej napravljeno je i posebno pivo 

Joe Giddens/Afp

Torta za početak proslave platinastog jubileja 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/velika-panika-u-velikoj-britaniji-sutra-ce-sve-oci-biti-uprte-u-96-godisnju-kraljicu-elizabetu-hoce-li-meghan-i-harry-stvoriti-frku-na-festi-spreman-je-celicni-obruc-koji-ce-ih-onemoguciti-1197410 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3e3f240854b57f59004bc9386071782714e5996b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Velika+panika+u+Velikoj+Britaniji%3A+sutra+%C4%87e+sve+o%C4%8Di+biti+uprte+u+96-godi%C5%A1nju+kraljicu+Elizabetu%2C+ho%C4%87e+li+Meghan+i+Harry+%E2%80%98stvoriti+frku%E2%80%98+na+fe%C5%A1ti%3F+Spreman+je+%E2%80%98%C4%8Deli%C4%8Dni+obru%C4%8D%E2%80%99+koji+%C4%87e+ih+onemogu%C4%87iti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fvelika-panika-u-velikoj-britaniji-sutra-ce-sve-oci-biti-uprte-u-96-godisnju-kraljicu-elizabetu-hoce-li-meghan-i-harry-stvoriti-frku-na-festi-spreman-je-celicni-obruc-koji-ce-ih-onemoguciti-1197410 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fvelika-panika-u-velikoj-britaniji-sutra-ce-sve-oci-biti-uprte-u-96-godisnju-kraljicu-elizabetu-hoce-li-meghan-i-harry-stvoriti-frku-na-festi-spreman-je-celicni-obruc-koji-ce-ih-onemoguciti-1197410 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SLAVLJE I NAPETOST [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaSLAVLJE I NAPETOST

Velika panika u Velikoj Britaniji: sutra će sve oči biti uprte u 96-godišnju kraljicu Elizabetu, hoće li Meghan i Harry ‘stvoriti frku‘ na fešti? Spreman je ‘čelični obruč’ koji će ih onemogućiti

1. lipnja 2022. - 15:16

Hoće li kiša pokvariti veliku proslavu platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II. nadolazećeg vikenda? Možda, ali Britanci su već navikli na takve stvari i sigurno će se pripremiti i za vremenske nepogode.

Ono što puno više zabrinjava ljude oko 96-godišnje, najdugovječnije britanske vladarice, jest hoće li vrhunac obilježavanja njezinih 70 godina na prijestolju zasjeniti dolazak na feštu princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle?!

Prema pisanju britanskih medija, kraljičini suradnici pripremili su “čelični obruč” koji bi trebao onemogućiti da Meghan i Harry, s kojima dolazi ekipa Netflixa, koja već neko vrijeme snima materijale za dokumentarac o njima, u drugi plan gurnu ženu koja je cijeli svoj život posvetila služenju narodu i zemlji čija je vladarica....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 03:29