StoryEditorOCM
ŽivotNOVA STUDIJA

U Italiji, Francuskoj, Španjolskoj čuvajte se serijskih džepara. Turisti svakodnevno prijavljuju mnogobrojne krađe

Piše MOZAIK SD
11. rujna 2023. - 12:52

Prilikom odlaska u inozemstvo zasigurno ste dobili mnogobrojne savjete kako trebate paziti jer možete biti opljačkani. Tisuće turista svake se godine suočavaju s pljačkama tijekom odmora u inozemstvu. Pljačke se najčešće dešavaju u prenapučenim područjima i u blizini najpopularnijih turističkih atrakcija.

Stručnjaci za usporedbu putnih osiguranja Quotezone.co.uk objavili su izvješće o europskim zemljama na temelju rizika od pljačke i džeparenja, piše Euronews.

Tvrtka je koristila recenzije putnika kako bi izračunala broj slučajeva džeparenja u prvih pet turističkih atrakcija svake zemlje.

Prema Europskom indeksu džepara Quotezonea, odredište s najvećom vjerojatnošću da će biti žrtve džepara je Italija.

Među područjima koja su najugroženija su Koloseum, fontana Trevi ili Panteon u Rimu, Duomo u Milanu i galerija Uffizi u Firenci. Na ovim mjestima krađe su prijavljene u 1.906 internetskih recenzija 2022. godine.

To je jednako 463 spominjanja džeparenja na svaki milijun posjetitelja glavnih talijanskih turističkih atrakcija - što je najveći postotak od svih europskih zemalja.

image
Shutterstock

Francuska je na drugom mjestu po broju spominjanja džeparenja, 283 na milijun posjetitelja. Svih pet atrakcija koje prati Quotezone nalazile su se u glavnom gradu Parizu.

Nizozemska je zauzela treće mjesto po indeksu džeparenja.

Unatoč Barceloninoj reputaciji, Španjolska je zauzela tek šesto mjesto. Recenzije su zabilježile pet puta manje krađa nego u Italiji.

Zemlje s najmanjim brojem prijava džeparenja bile su Republika Irska, s 30 spominjanja na milijun posjetitelja, i Poljska, s 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:16