StoryEditorOCM

DEVETI PUTBig game fishing Silba: održano natjecanje u lovu na velike trofeje, pobjedu odnio tim ‘Vinka‘ s Raba

Piše Zadarski.hr
20. rujna 2023. - 09:03

Proteklog je vikenda na otoku Silbi održano BIG GAME FISHING SILBA 2023. natjecanje u lovu na veliku ribu, jedino takvo u Zadarskoj županiji, a pobjedu je odnio tim ‘‘Vinka‘‘ s Raba

Big game fishing natjecanje u lovu na veliku ribu na otoku Silbi održava se od 2015. godine i jedino je takvo natjecanje na zadarskom području, od Omišlja na otoku Krku do Jezera na otoku Murteru. Ove godine nastupilo je rekordnih 14 timova koji su se u četvrtak navečer okupili u prostorijama organizatora, Športsko ribolovnog društva ‘‘Galeb-Silba‘‘. Sudac Tonči Luketa prve je večeri timovima iz Istre, Rijeke, Zadra te brojnih kvarnerskih i dalmatinskih otoka održao opširno predavanje o pravilima natjecanja, koje su svi s velikim zanimanjem poslušali. 

Prvog ribolovnog dana natjecatelji su iz luke Mul isplovili u 8.00 sati. U poslijepodnevnim satima prvu veliku ribu ulovio je tim iz Istre, poznati istarski maslinari pod imenom ‘‘Chiavalon Extra Virgin Tuna Team‘‘. u 18.00 sati završio je lov, a vaganje je pokazalo da je tuna istarskog tima teška 36.06 kg. Drugog ribolovnog dana u samoj završnici ulovljena je još jedna velika riba, no ipak manja od one istarske, a ulovio ju je domaći tim ‘‘Katrida‘‘, nazvan po istoimenom silbenskom restoranu. 

Svekupno bodovanje na tron je pak postavilo prošlogodišnji pobjednički tim, mlade ribolovce s otoka Raba koji su se natjecali pod imenom ‘‘Vinka‘‘. Na kraju ribolovnog dana zabava je trajala dugo u noć uz klapu Leut. Podršku sportskoj manifestaciji ‘‘Big game fishing Silba 2023.‘‘ dali su Highfield Honda, Montelektro d.o.o, Timkabel, Fain d.o.o.,, Ribarnica Novalja, Pičuljan gradnja, SAND, Valo d.o.o., Slastičarnica Oaza, Marko Perica, Marin Botica i dr.

Povodom uspješno održanog natjecanja Dječjem vrtiću Latica iz Zadra uplaćena je novčana donacija. Organizatori se zahvaljuju svim natjecateljima, posjetiteljima i donatorima te se vesele jubilarnom desetom natjecanju koje će se održati u rujnu 2024. godine.

27. travanj 2024 10:55