StoryEditorOCM

eko akcijaRonioci istarske i karlovačke policije čistili podmorje u Puli, izvlačili i stare olupine

Piše Hina
20. svibnja 2024. - 09:21

Ronioci istarske i karlovačke policije tijekom vikenda priključili su se akciji čišćenja podmorja od smeća u štinjanskoj vali u Puli i na taj način dali svoj doprinos čišćem Jadranu, izvijestila je u nedjelju istarska policija. 

U organizaciji Turističke zajednice grada Pule u Štinjanskoj vali održana je eko akcija u kojoj su sudjelovali i policijski ronioci. Osim ronioca Interventne jedinice pulske policije pridružili su se ronioci iz Policijske uprave karlovačke te su zajedno s predstavnicima Ronilačkog saveza, Gradskog društva Crvenog križa Pula, Zajednice tehničke kulture i Grada Pule prikupili oko pet kubika otpada. 

Dok su volonteri prikupljali otpad po obali, ronioci su iz Štinjanske vale izronili svašta - osim starih sidra i olupina plovila bilo je tu traktorskih i automobilskih guma, staklenki, limenki i raznih željeznih konstrukcija. 

"Ovo nije prva eko akcija na kojoj su sudjelovali policijski ronioci koji se uvijek rado odazivaju akcijama kojima mogu učiniti svoje okruženje sigurnijim. Čišćenjem podmorja dali su svoj doprinos čišćem i ljepšem Jadranskom moru, koje je već počelo privlačiti turiste iz cijele Europe", poručili su iz policije.

Policijski ronioci i ovog će ljeta provoditi brojne aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u podmorju, tako da će brinuti o zaštiti spomenika kulturne baštine i zaštiti drugih arheoloških nalazišta diljem Istre kako bi se spriječilo njihovo devastiranje.

01. lipanj 2024 15:00