StoryEditorOCM

prekinute linijeOtočani s Iža bijesni na Jadroliniju: ‘Trajekt ne vozi danima, krenuli smo u Zadar sami brodicom‘

Piše OM
3. prosinca 2023. - 09:59

Stanovnici otoka Iža u bijesni su na Jadroliniju. Naime, trajekti i katamarani zbog juga ne voze već dva dana. Veći broj ljutitih Ižana danas se sa svog otoka dovezao do Zadra u brodici od sedam metara, želeći dokazati da trajekti i katamarani mogu voziti, piše HRT.

Nevrijeme zbog kojega trajekti i katamarani ne plove. Ižani su se jučer poslijepodne brodicom od sedam metara zaputili prema Zadru. 

- Krenula sam u petak prvo s katamaranom u 8 sati koji je odgođen. Ujutro je također trebao biti u 10 sati. Zvala sam Jadroliniju, rekli su da će biti, međutim i to je odgođeno, rekla je za HRT putnica Ivana Rakocija.

Ne smatra se ugroženom jer se na Iž vraća u maloj brodici.

- Ako je on mogao doći s Iža tu, možemo se i vratiti. Sramota je da trajekt nije krenuo, naglasila je.

S Iža se po putnike u Zadar vlastitom brodicom od sedam metara otisnuo mještanin Siniša Kulišić.

- Namjerno sam došao u Zadar da pokažem ovim ljudima na trajektu da nije u redu što su nas ostavili ovako na cjedilu. Puno puta smo mi boduli ostali na suhom, rekao je Siniša Kulišić, predsjednik MO-a Veli Iž.

Obavijestili su i Otočni sabor.

- Mi smo tražili i kao Otočni sabor i preko mjesnog odbora od Jadrolinije, od agencije da se odvozi linija da ne mora to biti u 11 sati po plovidbenom redu, nego po mogućnosti uspostave plovidbe, rekao je Denis Barić za HRT.

Iz Jadrolinije samo priopćenje bez odgovora na pitanje zašto, ako vremenski uvjeti to dopuštaju, trajekti i katamarani ne plove.

- Radi vremenskih neprilika u prekidu je linija koju navodite, kao i brojne druge na tom području koje održavaju uz Jadroliniju i ostali brodari. Stanje se prati kontinuirano i linije uvode čim vremenske prilike omoguće. Jadrolinijini pomorci daju sve od sebe kako bi održali svakodnevnu povezanost otoka s kopnom, stoji u priopćenju državnog brodara.

27. travanj 2024 13:40