StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024postizborna napetost

Josip Dabro iz DP-a potvrdio: ‘Da, našli smo se u Vukovaru i dogovarali većinu bez SDSS-a‘

Piše vijesti sd
4. svibnja 2024. - 07:43

“Da, našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a”, jasan je bio Josip Dabro za Večernji list, dodajući da je ranije već dosta toga pojasnio i Marko Milić, te da u utorak očekuje nastavak pregovora.

Milorad Pupovac, šef SDSS-a, već dva dana odbija komunicirati, ali oglasila se dosadašnja saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga.

“Upućujem vas po ovom pitanju na profesora Pupovca, a očekujemo i od predsjednika kluba manjinaca Bilaka da vidimo što će biti s novim sazivom", rekla je Šimpraga, prenosi N1.

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem su približena stajališta o formiranju stabilne većine i Vlade, a u utorak, kada će biti održan službeni sastanak pregovaračkih timova, mogli bi se znati obrisi nove parlamentarne većine.

Kako je Hini izjavio predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić, predstavnici dviju stranaka neformalno su se u petak sastali u Vukovaru nakon svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada heroja kojoj je nazočio i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

image

Slijeva nadesno: Josip Dabro, Ivan Penava i Stipo Mlinarić

Damjan Tadić/Cropix

"Približili smo stajališta u vezi formiranja stabilne većine i Vlade. Rekao bih da smo blizu dogovora", rekao je o današnjem neformalnom sastanku Milić, koji nije htio komentirati o navodima "Jutarnjeg lista" da je u pitanju saborska većina od 80 mandata.

Predsjednik DP-a Ivan Penava je za Dnevnik Nove TV kratko komentirao pregovore o sastavljanju saborske većine.

- Razgovara se na sve strane u jednim kulturnim tonovima bez ucjena s bilo koje strane i očekujem da ćemo kroz koji dan imati već bolje, podrobnije informacije, rekao je Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:19