StoryEditorOCM
PromoNA KIOSKE STIGAO NOVI BROJ REVIJE OTVORENO MORE

Zaplovio morski 'Mercedes'

Piše o.m.
10. siječnja 2017. - 23:31
8316030

Zimski mjeseci razdoblje su u kojem velika većina brodova miruje na vezu. A da da bi toplije dane dočekali u dobroj kondiciji, valja dobro odraditi njihovu pripremu za zimu, što je glavna tema novog broja 239. revije "Otvoreno more". 

U pripreme za nadolazeću sezonu spada i kupnja broda, a nautički sajmovi glavno su mjesto promocije novih modela. Koji su od njih obilježili Pariški sajam nautike održan u prosincu, doznajte iz teksta "Ploveće zvijezde u gradu svjetlosti"

Novi broj donosi i priču "Gajeta za treće tisućljeće", o novoj ljepotici iz Brodogradilišta Betina koja objedinjuje klasičan izgled i suvremenu gradnju trupa uz pomoć epoksidnih smola i CNC strojeva.

Da je jako lijepa i bivša Miss Hrvatske, Imoćanka Josipa Kusić, jasno govori promocija prvoga plovećeg Mercedesa Arrow 460 Granturismo, za čijim je kormilom upravo ona stajala tijekom snimanja prezentacije.

Čak i one koji vole futurističke koncepte, zaintrigirat će projekt glisirajuće piramide Tetrahedron njemačkog dizajnera Jonathana Schwingea, dok će ljubitelji parobroda doći na svoje, čitajući ovu zanimljivu priču kapetanaIgora Stipanovića o zlatnim danima riječkoga brodarstva u vrijeme Austro-Ugarske Monarhije, kada su brodari godišnje zarađivali 40 posto vrijednosti broda. Fanovi ribolova mogu pak doznati sve o jegulji kako mamcu, zimskom lovu na arbune, održavanju role i drugim stručnim temama.

Sve je touz redovite kolumne Renata BaretićaTonke AlujevićMarijana Žuvića i dr. Alena Solde, kao i testove jedrilice Salona 380 te dvotrupnog glisera Slomotion 5, tek dio zanimljiva sadržaja za sve one kojima su more, brodovi i ribolov važan dio života

20. travanj 2024 07:02