StoryEditorOCM
PromoUMJETNIČKA GALERIJA U CENTRU ŠIBENIKA

Upoznajte galeriju Juraj Dalmatinac i oduševite se ponudom i popustima

Piše Zadarski.hr
2. veljače 2017. - 13:23

Galerija Juraj Dalmatinac na jednom mjestu u Šibeniku okuplja najbolje od slikarstva i dizajna.
Vrhunska umjetnost, unikati i dekorativni predmeti Galerije sniženi su 20 posto, a dio ponude umjetničkih slika možete pronaći i u pola cijene

Krenete li se od šibenskog glavnog trga gornjom Kalelargom u smjeru tvrđave sv. Mihovila, zimsko ozračje neće vam ostaviti mnogo suputnika na tom putu, ali neka vas to ne obeshrabri, u samom srcu kamenog grada pronaći ćete šarmantnu galeriju punu umjetničkog blaga.

Jedinstven projekt na prostoru Dalmacije, galerija okuplja renomirane slikare i najbolje od dizajna, ručnog rada s hrvatskim potpisom.

Na jednom mjestu pronaći ćete Vaska Lipovca, satiričnog promatrača primorske svakodnevice, vedre krajolike rodnog Brista Mladena Veže, dubrovačkog klasika Đuru Pulitiku, gromače Otona Glihe ili spoj apstrakcije i pejzaža u djelima Ede Murtića. Unutar brojnih okvira ugledat ćete djevojke koje zazivaju klasično doba Mersada Berbera ili pak one suvremene i senzualne u interpretaciji Charlesa Billicha.

Splitski akademski slikar Vjekoslav Stipica u svojim djelima nudi specifično viđenje Šibenika, ali i ostaje vjeran svojem jesenskom koloritu u mrtvim prirodama.

Tu su i majstori naive Rabuzin, Generalić i Lacković Croata, ali i omiljeni autori poput Dragice Cvek Jordan, Vasilija Jordana, Dimitrija Popovića, Damira Medvešeka i mnogih drugih.

Osim poznatih imena, galerija okuplja i slikare čije vrijeme tek dolazi, još skrivenih od očiju šire javnosti, ali posebne umjetničke vrijednosti. Jedna od njih, Ana Barbić Katičić, akademska slikarica, nedavno je dizajnirala Fifin trofej za najboljeg nogometaša svijeta.

Za one u potrazi za unikatnim dekorativnim i odjevnim predmetima, galerija nudi niz dizajnera koji će zadovoljiti svačiji ukus. Tu je nakit Grubić Designa i Loline kućne manufakture, ukrasni predmeti poznate zagrebačke dizajnerice Jasmine Kosanović pod nazivom Jasmina&Lutkice, anđeli Irene Zeiner i Elle Svilan Svaline, unikatna odjeća šibenske dizajnerice Nives Trive, ukrasna keramika akademske slikarice Andree Bassi i čitav niz imena čija vas kreativnost neće ostaviti ravnodušnima.

Posjetite galeriju svakog radnog dana od 10:00 do 14:00 i od 17:00 – 20:00, a subotom od 9:00-14:00 jer su upravo u tijeku popusti od 20 % na cjelokupni asortiman, a pojedine slike dosežu popust i do 50 %! Jednu sliku Zvonimira Mihanovića pronaći ćete tako na popustu od 40 %, a Vasilije Jordan može biti na vašem zidu za pola uobičajene cijene. Kontaktirajte ih na brojeve 091/288 7991 i 091/287 9925, a virtualni posjet galeriji možete napraviti i preko web stranice, Facebooka i Instagrama.

18. travanj 2024 23:25