SASTOJCI:
0,5 kg bakalara,
5 dag luka,
5 dag češnjaka,
peršin,
1 kg krumpira,
1,5 dl maslinova ulja,
sol, mljeveni papar, lovorov list
PRIPREMA: Namočiti bakalar, najbolje 2-3 dana prije. Svaki dan mijenjati vodu. Kad je taj proces gotov, staviti bakalar u hladnu vodu, dodati lovorov list i kuhati dok ne omekša (otprilike sat i pol). Zatim izvaditi bakalar (vodu u kojoj je kuhan sačuvati!), odvojiti kožu i kosti te izmrviti bakalar na male komade. To se sve napravi dok je bakalar još vruć.
Oprati krumpir i skuhati ga neoguljenog. Kad se malo prohladi oguliti ga i izrezati na tanke kolutove. Luk sitno narezati i pržiti ma ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodati sitno narezani češnjak i peršin, pa još malo pržiti.
Nakon toga dodati bakalar, posoliti, popapriti, doliti malo (prethodno procijeđene) bakalarove juhe i pirjati 10 do 15 minuta.
Na bakalar staviti krumpir, poklopiti, pirjati još 10 minuta. Treba voditi računa da bakalar ne zagori. Ne smije se miješati, nego s vremena na vrijeme treba protresti lonac.