StoryEditorOCM
PromoCARSKI RUSKI BALET

„Labuđe jezero“ večeras na Forumu!

Piše Promo
7. srpnja 2017. - 15:15
Labudje-jezero

Večeras, 7. srpnja 2017. na veličanstvenom prostoru Foruma s početkom u 21.30 sati nastupit će jedan od najvećih i najpoznatijih Baletnih Ansambla na svijetu, Baletni Ansambl Carskog Ruskog Baleta iz Moskve i izvesti najizvođeniji balet svih vremena “Labuđe Jezero” P.I. ČAJKOVSKOG

Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial Russian Ballet) osnovali su 1994.g. Gediminas Taranda, solist „Boljšoj Teatra“, dobitnik mnogih nagrada i priznanja za plesače i za koreografiju te Nikolaj Ankošin, solist baletne grupe „Igor Mišejev Folk Dance“ na inicijativu svjetski poznate primabalerine Maje Pliseckaje, majke kraljice ruskog baleta te simbola Boljšoj teatra, koja postaje njihovim počasnim predsjednikom. Plesni ansambl broji 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma. Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela i plesnim uratcima suvremenih autora. Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Mariinsky teatra. Bogati repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

„Labuđe jezero“ je balet u tri čina na glazbu P. I. Čajkovskog i koreografiju Ivanova i Petipe, a solisti su Lina Seveliova te plesni virtuoz Nariman Bekzhanov.

Labuđe jezero“ je najpoznatiji bijeli balet kojeg je skladao P. I. Čajkovski, u kojem se princ Sigifrid zaljubljuje u kraljicu labudova Odette, koja je pod kletvom zlog čarobnjaka Rothbarta. Princ obećaje prekrasnoj Odette da će se vratiti po nju i spasiti ju, no Odile, čarobnjakova kći, vodi princa na pogrešan put. Hoće li princ pronaći svoju pravu ljubav te hoće li dobro pobijediti zlo možete saznati u petak, dana 7. srpnja 2017.g. na Forumu u Zadru s početkom u 21.30 sati kada Carski ruski balet gostuje sa ovim baletnim spektaklom koji će vas ostaviti bez daha pod zvijezdama.

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava www.ticketshop.hr 

Ulaznice možete kupiti i u Turističko informativnom centru na Narodnom trgu i na Forumu ispred Arheološkog muzeja svakim danom od 9-13 i od 17-21 sati. 

Cijene ulaznica: VIP PARTER 400 kn, PLATINUM PARTER 280 kn, GOLD PARTER 220 kn i PARTER 150 kn. 

Odobrava se 30% popusta za učenike, studente, umirovljenike i branitelje uz odgovarajuću iskaznicu. 

Za invalide je besplatan ulaz. Djeca do 6 godina starosti mogu sjediti u krilu roditelja ili pratitelja besplatno.

19. travanj 2024 20:34