StoryEditorOCM
PromoPlemenite kovine

Nijemci se boje za svoju ušteđevinu, pa kupuju zlato

Piše Promo
7. studenog 2017. - 12:26
novaczlato1

Njemački građani u protekloj su godini kupili zlatne poluge i zlatne investicijske kovanice u vrijednosti od gotovo 7 milijardi eura, objavio je britanski dnevnik Daily Express.

Analitičari smatraju kako je jedan od glavnih razloga snažnog interesa njemačkih građana za zlatom u njihovoj bojazni od ekonomske krize u eurozoni. Uz to, geopolitičke tenzije koje su prouzročile golem priljev migranata u Njemačku također je doprinio sve većem interesu za žutu plemenitu kovinu kao sredstvu osiguranja od nepredviđenih situacija.

Daily Express navodi kako interes za zlatom među Nijemcima raste od 2008. godine, kao posljedica  gospodarske krize koja je započela ozbiljnim problemima u svjetskom bankarskom sustavu. Nijemci sve više gube povjerenje u banke, pa stoga značajan dio svoje ušteđevine prebacuju u plemenite kovine.

Sličan se trend primjećuje i među hrvatskim građanima. Prema nekim procjenama, u 2016. godini u Hrvatskoj je prodano investicijskog zlata u vrijednosti od oko 30 milijuna kuna, dok bi taj bi iznos ove godine mogao biti premašen za barem trećinu.

Najpopularnije zlatne poluge

Zlato u investicijskim polugama i kovanicama predstavlja daleko najsigurniji i najdiskretniji oblik štednje. Hrvatski kupci, ulagači u zlato, najčešće kupuju zlatne poluge mase 20, 50 i 100 grama. Radi se o polugama koje imaju najbolji odnos mase i cijene. Cijena zlatne poluge od 20 grama trenutno se kreće oko 760 eura, od 50 grama oko 1850 eura, a od 100 grama oko 3650 eura.

Ako želite doznati najsvježije cijene zlatnih poluga i kovanica koje se mijenjaju u skladu s promjenama cijene na svjetskom tržištu, posjetite internetske stranice Plemenit.hr.

Tvrtka Tetragram, vlasnik branda Plemenit, vodeća je hrvatska kompanija za trgovanje investicijskim plemenitim kovinama. Mnoštvo zadovoljnih kupaca jamstvo su pouzdanosti, povjerenja i diskrecije. Cijene po kojima tvrtka Tetragram trguje zlatnim polugama i zlatnim kovanicama bez konkurencije su na hrvatskome, ali i na regionalnom tržištu. Svojim klijentima Tetragram nudi isključivo vrhunske proizvode monetarnoga zlata najuglednijih svjetskih kovnica, njemačkog Heraeusa, švicarskog Argor Heraeus, te austrijske Münze Österreich.

Autentično i sigurno

Tetragram svoju uslugu obavlja po najvišim europskim standardima. Svaki kupac zlatne poluge ili zlatne kovanice dobiva jedinstveni Certifikat o autentičnosti "Plemenit" kojim se jamči integritet, čistoća i kvaliteta kupljenoga proizvoda.

Tvrtku Tetragram možete posjetiti u središnjem uredu u Zagrebu, na adresi Svetice 19. Ugovorite neobavezan susret pozivom na telefonski broj 01/236-58-57 ili putem internetskih stranica www.plemenit.hr

20. travanj 2024 05:32