StoryEditorOCM

FOTO: TAJNIKU UDRUGE VIR BEZ PODJELA NOĆAS ZAPALJENA KUĆA Šime Buškulić: Ja i žena smo spavali na katu! Ovo je pokušaj ubojstva!

Piše PSD.
9. listopada 2016. - 01:34
pozar_vir9-081016

- Ovo je pokušaj ubojstva! Htjeli su me živoga zapaliti u mojoj obiteljskoj kući! - tvrdi Šime Buškulić, tajnik udruge Vir bez podjela, kojem je nepoznat netko noćas pola sata iza ponoći benzinom polio i zapalio obiteljsku kuću u ulici Lokvina 14 na otoku Viru.

- Ja i supruga smo spavali na katu. Ona je čula pucketanje stakla i to ju je probudilo. Kada smo ustali dim se već širio kućom. Brzo sam skočio u dvorište i vodom počeo gasiti zapaljenu stolariju, terasu, tendu, namještaj... Šteta je, prema mojim procjenama, preko 150 tisuća kuna - kazao nam je Buškulić koji ne zna tko bi mu mogao podmetniti požar.

- Nitko mi nije prijetio. Da je, ja bih to sigurno prijavio. Ja sam tajnik i osnivač udruge Vir bez podjela, nekada sam bio općinski vijećnik. U sporu sam s Općinom Vir oko nekih stvari i nisam u najboljim odnosima s načelnikom Kapovićem. Ali tko je ovo napravio stvarno ne znam, niti tko i što stoji iza pokušaja moga ubojstva - govori Buškulić koji noćas nije vidio nikoga da se kreće oko njegove kuće.

- Siguran sam da je požar podmetnut benzinom jer je jedna kanta benzina pronađena u kući. S njom su prethodno poliveni prozori i vrata. Drugu kantu benzina pronašla je policija izvan kuće. Kantu s benzinom ubacili su u zatvorenu terasu i odatle su se plamen i dim počeli širiti. Sreća da sam brzo reagirao i s dva crijeva za vodu u dvorištu požar uspio ugasiti. Nisam ni stigao zvati vatrogasce, nego policiju - priča Buškulić.

U zadarskoj policiju su nam potvrdili da je noćas pola sata iza ponoći izbio požar unutar obiteljske kuće u Viru, ali o detaljima samog događaja nismo mogli ništa više doznati jer je očevid još u tijeku.

I.N.

27. travanj 2024 17:16