StoryEditorOCM
RegionalTROJICA AVANTURISTA NA PAŠKOM MOSTU

'Takav vjetar otpuhao bi ljude', 'Taj most sigurno je sagradio Hulk'

Piše M.K.
9. prosinca 2016. - 15:29
bura00

Trojica zadarskih avanturista odlučila su isprobati ‘čari’ dalmatinske bure u svoj njenoj snazi pa su se, očito dobro upućeni gdje najviše ‘dere’, zaputili na Paški most.

Rezultat njihova pustolovnog duha je urnebesna snimka u maniri legendarnog tv reportera Edija Škovrlja koji se nebrojeno puta pred kamerama pojavio hrabro prkoseći snažnim naletima vjetra, čime je već stekao svojevsrni kultni status.

Muškarac i dvije žene na snimci se bore s naletima bure pri brzini od 170 kilometara na sat, što na ovom mjestu i nije neka rijetkost, naprotiv zabilježeni su ovdje i silovitiji udari, brzine 200 kilometara na sat, no zanimljivo je da su mnogi u komentarima iskazali prilično nepovjerenje u postojanje ovog dalmatinskog ‘fenomena’.

Snimka se našla i na Facebook stranici Funny Videos by Diply, a među komentarima stranaca mnogi se pitaju kako je moguće da vjetar takve snage jednostavno nije otpuhao ljude, sumnjičavo primjećuju da se kamera uopće ne trese i da ekipa sa snimke uspijeva zadržati predmete u ruci unatoč takvoj prirodnoj sili.

U jednom od komentara duhovito je primjećeno kako je ‘sigurno Hulk sagradio taj most’, a jedna osoba se zapitala i koliko je ljudi poginulo gradeći ga.

Među komentatorima se javio i autor snimke, Zadranin Aleksandar Gospić koji pojašnjava kako je bure sa snimke 'ništa' u odnosu na udare vjetra povremeno zabilježene na ovom području te kako su najjači zabilježeni udari bili brzine 307 kilometara na sat.

Također piše kako je u ovom trenucima most bio zatvoren, no da lokalno stanovništvo, na vlastitu odgovornost, povremeno ipak krene autima preko mosta i dok puše tako jaka bura.

Autor piše i kako je bura podno Velebita vjerojatno najjači vjetar na fiksnoj lokaciji na planeti, izuzev tornada i uragana.

Snimku možete pogledati na ovom linku

25. travanj 2024 15:43