StoryEditorOCM
RegionalKAD ĆE VODA NA ZADARSKE OTOKE

Zašto nema dobrih projekata za europske fondove?

Piše AVŠ
10. prosinca 2016. - 20:38
vod00

Iako standardi Europske uniju propisuju osiguravanje vodovodne mreže s manje od 20 posto gubitaka, većina zadarskih otoka još uopće nema vodu iako polaganje vodovodnih cijevi danas više nije toliko preskupo i nemoguće. Zašto županijski i lokalni uredi ne povlače novce za vodovodizaciju iz europskih strukturnih fondova, zašto nemamo spremne projekte koji bi osigurali civilizacijski doseg kakav je voda- pitala je na sjednici županijske skupštine Zadarske županije Marijana Botić iz Akcije Mladih dodavši kako je baš ova županija jedna od najgorih kad su u pitanju gubici vode u mreži koji prelaze 68 posto.

Odgovorio joj je župan Stipe Zrilić rekavši kako je to realan problem s kojim se suočavamo zbog stare i dotrajalne vodovodne mreže, ali i priznao kako bi po pitanju projekata vodovodizacije, koji se mogu konkurirati za EU sredstva, mogli biti učinkovitiji.

- Već je na tu temu bilo nekoliko sastanaka sa ljudima iz Hrvatskih voda, jer projekte treba dobro pripremiti da bi se dobila europska sredstva i tu moramo biti učinkovitiji- zaključio je župan Zrilić.
 

26. travanj 2024 08:18