StoryEditorOCM
RegionalMEMORIJALNI CENTAR NA RAŽOVLJEVOJ GLAVICI NEĆE SE GRADITI

Nediljko Bubnjar: „Za dva milijuna kuna u Škabrnji ćemo napraviti Spomen sobu kao na Ovčari!“

27. prosinca 2016. - 23:20
skabrnja4-181115

- Odustali smo od megalomanskog projekta izgradnje Memorijalnog centra na Ražovljevoj glavici, čiji se troškovi penju do 20 milijuna kuna i takvi planovi nisu realni – kazao je u ponedjeljak načelnik Općine Škabrnja Nediljko Bubnjar. Objasnio je da će na Ražovljevoj glavici prostor u budućnosti urediti i da će tamo biti postavljeno spomen obilježje.

Iznos od dva milijuna kuna koji je Vlada RH prošlog tjedna odobrila Općini Škabrnja i o čemu je javnost izviještena u ponedjeljak, odnosi se na proširenje općinske zgrade. Zgrada će dobiti prostor veličine 70-ak četvornih metara, te će tu biti smještena i uređena Memorijalna soba.

- U koordinaciji sa svim braniteljskim udrugama te sa udovicama i članovima obitelji stradalih mještana, donijeli smo odluku da se neće graditi Memorijalni centar na Ražovljevoj glavici, već će se proširiti zgrada Općine sa prostorom u kojem će biti uređena Memorijalna soba. Točnije, tu će se nalaziti prostor za više namjena, da se tu mogu sastajati udruge, organizirati predavanja, projekcije i drugi sadržaji, a memorijalni dio bit će intiman prostor sa slikama svih poginulih branitelja i civila Škabrnje. Imat će decentan izvor svjetlosti, odozgor, a sve skupa moći će se obilaziti kružno, nešto poput Spomen doma na Ovčari – kazao je Bubnjar.

Istaknuo je da će dva milijuna kuna, koliko je Vlada RH odobrila za ovaj projekt, biti dovoljno da se sve završi.

Što se tiče Ražovljeve glavice, Bubnjar je naglasio da se sporazumno, također u dogovoru s udrugama i obiteljima stradalih, odustalo od „prezahtjevnog i preskupog projekta“.   

- Toliki novac ne možemo namaknuti, a možemo na Ražovljevoj glavici urediti lijepi spomen park, sa kvalitetnim umjetničkim rješenjem i obilježjima. Sve skupa može se napraviti za milijun kuna – rekao je Bubnjar.

 

23. travanj 2024 23:41