StoryEditorOCM
RegionalTURISTIČKI PROJEKTI ZADARSKE ŽUPANIJE:

Želite u Klub kvalitete obiteljskog smještaja ili u Zadar Bike Magic? Javite se!

Piše Zadarski.hr
24. veljače 2017. - 15:04
cikloturizam_hvar3-090416

OBJAVLJEN 3. KRUG POZIVA ZA KANDIDIRANJE U KLUB KVALITETE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA „WELCOME"


 

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Zadarske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica od 2015. godine provodi projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom „Welcome". Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju. 22. veljače ušli smo u novi krug certificiranja, te pozivamo sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije propisane Pravilnikom da se prijave s propisanom dokumentacijom do 8. ožujka 2017.g. u svoju lokalnu turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Welcome" te time ostvare dodatnu promidžbu putem kanala Turističke zajednice Zadarske županije poput službenih internetskih stranica, tiskanih materijala te distribucije putem turističkih sajmova ili prezentacija.

Pozivamo nove i postojeće članove kluba Welcome da obrate pozornost na posebne uvjete za ulazak u podbrendove: City, Rural, Family i Bike. Tržišni potencijal specijaliziranih smještajnih kapaciteta u svijetu vrlo je ozbiljan, a potražnja iz godine u godinu raste. Ovakva ponuda do sada nije posebno isticana, a gosti oskudijevaju informacijama gdje pronaći ove segmente ponude s dodanom vrijednošću, a upravo pružanje takvih informacija i jest cilj projekta „Welcome". Sve informacije dostupne su na web stranici www.zadar.hr/hr/info/poslovne-informacije.


 

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA ULAZAK U KLUB ZADAR BIKE MAGIC PRUŽATELJA USLUGA U CIKLO-TURIZMU

Turistička zajednica Zadarske županije (TZZŽ) provodi dugoročni projekt razvoja ciklo-turizma, komercijalnog naziva Zadar Bike Magic (ZBM). Ciklo-turizam danas broji najveće stope rasta od svih turističkih proizvoda za tržišta posebnih interesa. Procjene govore kako ciklo-turizam obuhvaća tržište od gotovo 60 mil. biciklista rekreativaca u Europi, godišnje se odradi preko 2 milijarde biciklističkih izleta, a novčana vrijednost je oko 44 milijardi Eura. Procjene kažu da 6-8% svih turističkih aranžmana u Europi na neki način uključuju bicikl.

Vrlo bitna etapa projekta je otvaranje Zadar Bike Magic platforme prema subjektima koji kreiraju ponudu jer turistički proizvod živi kroz ponudu pružatelja usluga. Stoga uključivanje komercijalnih subjekata vidimo kao ključnu kariku u stvaranju konkurentne biciklističke destinacije.

Pozivamo postojeće pružatelje usluga u ciklo-turizmu da se pridruže klubu Zadar Bike Magic čime će, ukoliko ispunjavaju propisane standarde definirane ZBM Knjigom standarda, biti prezentirani kao certificirani pružatelj usluga u promotivnim materijalima i aktivnostima TZZŽ usmjerenim na ciklo-turiste.

Poziv je otvoren do 8. ožujka 2017. godine, a sve informacije dostupne su na web stranici www.zadar.hr/hr/info/poslovne-informacije.


 

20. travanj 2024 03:02