StoryEditorOCM
RegionalPOLICIJA MOLI GRAĐANE

Jadranom plutaju paketi marihunane, javite ako ih vidite!

Piše HINA/ Zadarski.hr
7. ožujka 2017. - 13:46
marihuana

Dubrovačka policija je u posljednjih nekoliko dana, na različitim lokacijama širega dubrovačkog akvatorija, pronašla veću količinu paketa marihuane, a dosad je prikupila 267 kilograma te droge natopljene morem, javljaju u ponedjeljak iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Pakete, umotane u PVC foliju i oblijepljene selotejp trakom, u 11 slučajeva pronašla je pomorska policija i građani uz obalu otoka Lastova, Mljeta, Korčule i Lokruma.

Nakon prvog pronalaska, pomorska policija je intenzivirala obilazak cjelokupnog akvatorija radi pronalaska sumnjivih paketa i sprječavanja moguće zlouporabe, navode iz policije.

Građane su pozvali da ih obavijeste na broj 192 ili da se jave u najbližu policijsku postaju ako uoče sumnjive pakete.

Nakon toga, marihuana se pojavila i oko šibenskog akvatorija.


"Pronađenu biljnu materiju za koju smo preliminarno utvrdili da je riječ o marihuani poslat ćemo u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu i o nalazu smo izvijestili Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku", kazali su u policiji.


Inače, ovo nije prvi put da su paketi s travom doplutali do šibenskih otoka. Još 2013. godine na Žirju i Kapriju pronađene su izgubljene pošiljke marihuane. Prvo je na Kapriju početkom prosinca pronađeno oko 60 kilograma te zabranjene biljke, kvalitetno zapakirane da ne propušta more, da bi samo desetak dana poslije paket s oko 40 kilograma doplivao i do Žirja.

20. travanj 2024 03:41