StoryEditorOCM
RegionalAKCIJA MLADIH IZ SUKOŠANA UPOZORAVA

Milan Ročak vratio se u HAK, a njegova prijateljica postavljena je za direktoricu Zlatne luke Sukošan!

Piše Zadarski.hr
8. ožujka 2017. - 12:13
zd-rocak20111-pok

Iz Akcije mladih Općine Sukošan stiglo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Koncem prošle godine, putem javnog natječaja, Milan Ročak je ponovno izabran za direktora komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan.

Prije samo mjesec dana na općinskom Vijeću općine Sukošan donesena je odluka o promjeni statuta komunalnog poduzeća Zlatna luka. Prema toj odluci poduzeću se daje mogućnost na proširenje na dva direktora, ukoliko u budućnosti bude potreba za istim zbog povećanog obima posla.

MI STVARNO NE ZNAMO TKO ZBOG POVEĆANJA OBIMA POSLA UZIMA NOVE DIREKTORE A NE RADNIKE!!!???

Nedugo nakon toga dotadašnji direktor Milan Ročak objavljuje da se vraća na staro radno mjesto u HAC-u te je bilo nužno izabrati novog direktora ili direktoricu.

I gle čuda, negova dotadašnja tajnica I obiteljska prijateljica zauzima čelno mjesto komunalnog poduzeća. Da stvar bude još bolja, promijenji su kriteriji za odabir iste. Od dosadašnje prakse u javnom natječaju, jedni od glavnih uvijeta bili su: 5 godina radnog iskustva na sličnim poslovima kao I potrebna stručna sprema magistar (VSS), a kriteriji za novoizabranu direktoricu su se spustili na 3 godine radnog iskustva I potrebna stručna sprema prvostupnik.

Također, u dosadašnjoj praksi biranja direktora ili direkorice putem javnog natječaja, kojeg u ovom slučaju nije bilo, iste bira općinsko vijeće koje u večini čine HDZ-ovi vjećnici pa se nisu trebali pribojavati ishodu izbora.

Akcija mladih općine Sukošan pita se zašto je općinsko vijeće dovedeno pred gotov čin, sa opet jednim jedinim kandidatom umjesto da se raspisao javni natječaj I odabrao najbolji kandidat???? Da li je slučajnost da njegova administrativna tajnica I obiteljska prijateljica zamjenila njegovu poziciju? Zar stvarno mislite da je narod slijep I da ne vidi kako godinama uhljebljivate svoje podobnike I mijenjate statute kako vama odgovara? Jako se dobro zna kako je dotadašnji direktor nelegalnim putevima oduzimao novac mještanima sa ilegalnim naplatama, pa se pitamo da li će nova direktorica nastaviti istim putem.

Ovo je samo još jedan primjer nepotizma u punom značenju riječi u našoj lijepoj općini Sukošan, a ima ih još na pretek!

Ovako jedino može I zna naša općinska vlast na čelu sa načelnikom, a kako dugačije I može kada jako dobro znaju čija bi sve imena "iz sjene" isplivala da se promijeni vlast!

U ime Akcije mladih općine Sukošan, Petra Žitko

19. travanj 2024 02:45