StoryEditorOCM
RegionalMINISTAR MORA PROMETA I INFRASTRUKTURE OLEG BUTKOVIĆ U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Počela obnova najvažnije zadarske obilaznice

Piše B.S.
9. ožujka 2017. - 19:43
Pridraga_izlaz_prema_Zadru_2009

- Hrvatske ceste u ovom trenutku ulažu u Zadarsku županiju sto milijuna kuna. Budući da je Hrvatska cestovnu infrastrukturu što se tiče autocesta napravila, ono što nam ostaje je obnova državnih cesta. Mislim da su ovo jako dobri projekti zbog lokalnoga stanovništva, ali i zbog činjenice da je ovo alternativni pravac slučaju zatvaranja autoceste, tako da mislim da je ovo veliki dan za ove ljude ovdje - rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković koji je u četvrtak u Pridrazi otvorio početak radova na 16 milijuna kuna vrijednom Projektu obnove dionice državne ceste DC502  'Smilčić - Pridraga'.

Projekt obnove dionice državne ceste DC502 Smilčić - Pridraga u duljini zahvata od 8.85 kilometara koja je dio obilaznog pravca u slučaju zatvaranja autoceste A1, obuhvaća ojačanje kolničke konstrukcije, uređenje postojećih i izgradnju novih autobusnih stajališta te obnovu oborinske odvodnje, dok će se u naseljima Pridraga i Smilčić izgraditi nogostupi, u okviru radova na obnovi ove cestovne dionice. Projektant radova je tvrtka Ingris d.o.o. iz Zadra, a radove u vrijednosti 16.255.036,65 HRK (bez PDV-a) izvodit će tvrtka Sarađen d.o.o., uz predviđeni rok realizacije od 6 mjeseci, od dana uvođenja izvođača u posao. Nadzor nad izvođenjem radova obavlja tvrtka IGH d.d. iz Zagreba.

Ova dionica ceste je važna za cijelu mrežu Hrvatskih cesta, posebice u slučaju zatvaranja autoceste zbog bure ili nekih drugih događaja, jer je ovo obilazni pravac. 

Ministar je najavio i skorašnji početak radova na podvožnjaku ispod rulne staze zadarske Zračne luke, prometnici kroz Zadar, zatim u Posedarju i Sukošanu.

- Aktivno sudjelujemo i pratimo sve projekte što je dobro za Zadar i Zadarsku županiju - kazao je Butković.

20. travanj 2024 06:52