StoryEditorOCM
RegionalRAZGOVARALI O TURISTIČKIM PROJEKTIMA

Ministar Cappelli na skupštini UHPA-e u Biogradu na moru

Piše Zadarski.hr
24. ožujka 2017. - 15:33
CAPEL

Ministar turizma Gari Cappelli i državni tajnik Frano Matušić u petak su boravili u Biogradu na Moru gdje su se sastali su s gradonačelnikom Ivanom Knezom s kojim su razgovarali o turističkim projektima na području grada. Knez im je predstavio projekt izgradnje golf terena, te ribarske luke, kao i parka Mirnovec čije je otvorenje najavljeno do početka glavne sezone. Ministar Cappelli danas je sudjelovao i na skupštini Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) koja se u sklopu Dana UHPA-e 2017. održala u Hotelu Adriatic u Biogradu na moru.

Prilikom kratkog obraćanja istaknuo je važnost suradnje privatnog i javnog sektora, naglasivši kvalitetnu suradnju sa UHPA-om koja je u kreiranju, pripremi i provođenju turističke sezone, važan i pouzdani partner Ministarstva turizma.

- Turističke agencije su veoma bitne za hrvatski turizam ne samo zbog činjenice što su vrlo često prvi kontakt s našim gostima i na taj način predstavljaju hrvatski turizam, već su i bitan faktor u povezivanju dionika u turizmu i razvoju destinacija. Hrvatska je na putu da postane cjelogodišnja turistička destinacija, a turističke agencije imaju velike ulogu u promoviranju ponuda koje su dostupne tijekom cijele godine. - istaknuo je ministar te nadodao:

- Želimo ujednačiti turizam na cijelom hrvatskom prostoru i povećati domaći turistički promet posebice na kontinentu. Uskoro ćemo predstaviti program namijenjen razvoju cikloturizma, koji je uz enogastro i zdravstveni turizam važan motiv dolaska na kontinent, kazao je.

Skupština se održava u sklopu Dana UHPA-e 2017. koji traju od 23. do 25. ožujka, a u sklopu događa predviđen je popratni stručni program. Tako se danas od održao stručni skup pod nazivom „Značaj putničkih agencija za turizma RH“, na kojem je sudjelovao državni tajnik Ministarstva turizma, Frano Matušić. Državni tajnik će također na večer sudjelovati na dodjeli priznanja povodom 25 godina osnivanja UHPA-e.

 

 

 

 

 

 

 

24. travanj 2024 20:33