StoryEditorOCM
RegionalNAKON SUNCA I TOPLINE STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA

Meteorolozi najavili zahladnjenje i pljuskove s grmljavinom, pravo pogoršanje stiže za Uskrs

Piše Zadarski.hr
10. travnja 2017. - 23:44
nevrijeme_umag1-260715

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak se, nakon nekoliko dana sunčanog i toplog vremena, u unutrašnjosti Hrvatske i na sjevernom Jadranu očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz slabu kišu ili pokoji pljusak praćen grmljavinom.

U Dalmaciji sunčanije i uglavnom suho.

Od sredine dana vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu vjetar slab i umjeren jugoistočni i jugozapadni, krajem dana na sjevernom dijelu bura, podno Velebita s jakim udarima.

Jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C. Krajem dana na kopnu osjetno svježije.

U nastavku tjedna pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te uglavnom suho. Mala mogućnost za pokoju kap kiše postoji u kontinentalnim krajevima u četvrtak te u gorju i unutrašnjosti Dalmacije u petak.

Na Jadranu u srijedu još umjerena, mjestimice na udare i jaka bura. Najniža temperatura u unutrašnjosti od 5 do 8, na Jadranu oko 10, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C.

U četvrtak i petak u unutrašnjosti promjenjivo, ponegdje uz mogućnost malo kiše, a na većem dijelu Jadrana sunčano. Za vikend se očekuje jače naoblačenje sa zapada, koje će donijeti kišu u veći dio Hrvatske. Oborine će osobito biti izražene u nedjelju, na Uskrs, a tada bi u najvišem gorju ponegdje mogla zalepršati i pokoja pahulja snijega.

08. svibanj 2024 13:44