StoryEditorOCM
RegionalDOBAR POČETAK TJEDNA ZA OPĆINU BIBINJE

Za svoje projekte "povukli" više od 300 tisuća kuna!

Piše Zadarski.hr
11. travnja 2017. - 22:36
IMG-20170410-WA0005

Jučer je u Vinkovcima održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju. Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac potpisala je ugovore za 134 projekta koji će se financirati po programu podrške regionalnom razvoju. Među županijama, gradovima i općinama kojima su dodijeljena sredstva nalazi se i Općina Bibinje koja je dobila 278 tisuća kuna, a sredstva će po riječima načelnika Općine Bibinje Bruna Bugarije, biti utrošena u Etno – turistički centar Bigečeva kuća.

- Cilj je obnova i stavljanje u funkciju stare kamene kuće u povijesnoj jezgri Bibinja, poznatije kao Bigečeva kuća u Centar za posjetitelje kao mjesto koje bi istodobno služilo kao turistička atrakcija i javno mjesto muzejske namjene. Centar za posjetitelje obuhvatit će sve tradicijske turističke atrakcije te ponudu lokalnog stanovništva - rekao nam je Bruno Bugarija, načelnik općine Bibinje.

Sredstva Programa usmjerena su na projekte koji doprinose poboljšanju dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture, a budući etno – turistički centar trebao bi služiti lokalnom stanovništvu, ali i turistima. Doda li se ovome kako je jučer Ministar Lovro Kuščević, Odlukom o dodjeli sredstava kapitalne pomoći, Općini Bibinje dodijelio 100 tisuća kuna za rekonstrukciju cesta, može se zaključiti kako je Veliki tjedan za Općinu Bibinje započeo i više nego odlično.

23. travanj 2024 17:01