StoryEditorOCM
RegionalPODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Oteli 20-godišnjaka, ispalili u njega pet hitaca i bacili ga u bunar

19. travnja 2017. - 23:38
vrsine_bunar2-220117

Dvojica 22-godišnjaka koji su u siječnju u Vrsinama kod Trogira propucali i u suhi bunar bacili 20-godišnjeg mladića optuženi su za pokušaj ubojstva, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo tvrdi da su optuženi mladići 20. siječnja oko 17,30 sati presreli oštećenika, nasilno ga ugurali u automobil "te ga uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji odvezli na osamljeno mjesto pri čemu su oštećenikov mobitel odbacili tijekom vožnje izvan vozila pored kolnika".

"Tereti ih se da su oštećenika izveli iz osobnog vozila, odveli do ruba bunara (na slici) i iz neutvrđenog vatrenog oružja, s ciljem da ga usmrte, u njega ispalili pet hitaca i nanijeli mu tešku tjelesnu ozljedu". 

Svoju žrtvu potom su gurnuli u bunar dubok oko tri metra otišli, ostavivši ga u bespomoćnom stanju, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranci.

Teško ozlijeđenog 20-godišnjaka u suhom bunaru je pronašao lokalni mladić koji se tuda šetao sa svojim psom i čuo njegovo zapomaganje. Kolima Hitne medicinske pomoći je prevezen na Odjel traume KBC Split gdje mu je utvrđeno više prostrijelnih rana po rukama i nogama.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi počiniti kazneno djelo, kažu u tužiteljstvu.

OPŠIRNIJE:

Pozadina priče o mladom Kaštelaninu u kojeg su ispalili 11 metaka i bacili ga u bunar: 'Prijatelj me istukao i ostavio u frižideru'

Mladi Kaštelanin petljao je s drogom, a banda ga je za kaznu propucala s deset metaka i bacila u bunar; Mladić koji ga je spasio dobio 250 uznemirujućih poruka

Priveden osumnjičenik za napad na mladog Kaštelanina koji je izrešetan s 11 metaka i bačen u bunar: prvo je eliminiran kao napadač, a onda je uslijedio obrat u istrazi

Priveden i drugi osumnjičenik za brutalan napad u Vrsinama: čuo je da mu nadziru kuću pa je sam došao u policijsku postaju!

Nakon što je jedan 'prijatelj' mladića koji je propucan 11 puta i bačen u bunar uhićen, drugi sam došao na policiju: obojici određen jednomjesečni pritvor

20. travanj 2024 08:27