StoryEditorOCM
RegionalHSP-OVCI UŠLI NA PREDSTAVU, DOŠLO DO NAGURAVANJA S POLICIJOM, STIGLA I DOJAVA O BOMBI

Pogledajte kako Bauk trpi teške uvrede prosvjednika, u HNK ušli policijski psi!

Piše SD
24. travnja 2017. - 21:40
predstava.JPG

Desetak članova HSP-a ušlo je na predstavu "Naše nasilje i vaše nasilje" u splitsko kazalište koja počinje u 20 sati. Nisu rekli zašto idu na predstavu i kakvi su im planovi, a predvođeni su Markom Skejom.

Inače, u 19 sati počeo je drugi prosvjed u organizaciji HSP-a, HČSP-a..., no na Trgu Gaje Bulata vidljivo je i dosta pripadnika tzv. lijevih stranaka i udruga.

U jednom trenutku došlo je do naguravanja prosvjednika s policijom. Oko 19,20 sati su došli i pripadnici specijalne policije. Na prosvjed je došao i SDP-ovac Arsen Bauk. On je više od 20 minuta stoički podnosio teške uvrede. Na većinu pitanja prosvjednika je odgovarao, ali na teške uvrede i uvrede upućene njegovoj obitelji nije ništa rekao.

Dojavu o bombi policija je dobila oko 20,30 sati, u kazalište su stigli policajci sa psima...

 

 

RANIJE:

Ispred kazališta okupljeni prosvjednici žvižde publici, dok jedan po jedan gledatelj polako ulazi u kazalište, te im pogrdno dovikuju 'četnici' i 'balkanska krčmo'.  

Pravaši i ostali protivnici održavanja predstave strateški su se rasporedili po kazalištu, uz mnogobrojne transparente, između ostalih i onoga na kojem piše 'Sotono, odlazi iz našeg grada', a teatrom se osim toga, u ovom trenu na najjače ori pjesma 'Zovi, samo zovi'.

Inače, dosta karata za predstavu odavno je rasprodano, a ispred kazališta viđeni su i Predrag Lucić te Dragan Markovina. Veliki dio ulaznica kupili su i pripadnici pravaških stranaka.

RANIJE:

Pred splitskim HNK održan je najavljeni prosvjed zbog kontroverzne predstave Olivera Frljića 'Naše nasilje i vaše nasilje' koja se prikazuje večeras u sklopu Marulićevih dana. Prosvjed je eskalirao do te mjere da su HSP-ovci blokirali ulaz u kazalište, a posvuda se čulo urlikanje i psovke.

Prosvjed je organizirala stranka HRAST i Hrvatske udruge Benedikt, a iako je najavljen kao mirni skup, splitska policija najavila je kako će se cijeli događaj snimati.

19. travanj 2024 09:28