StoryEditorOCM
RegionalKOALICIJA SDP-HSS-HSLS NA ČELU S NEZAVISNIM KANDIDATOM KRISTIJANOM KAPOVIĆEM

Nema potrebe mijenjati nešto što uspješno traje već 16 godina

Piše Zadarski.hr
25. travnja 2017. - 16:56
IMG_0000.JPG

„Naša koalicijska lista predstavlja sve najbolje što Vir ima, s izuzetkom onih koji se zakonski ne mogu kandidirati. Riječ je o mladim ljudima, stručnjacima i poduzetnicima koji su uspješni i kao privatnici u biznisu i kao javni djelatnici" - ovim je riječima načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, kao nezavisni kandidat i nositelj liste SDP-HSS-HSLS za predstojeće lokalne izbore na Viru, predstavio listu kandidata za Općinsko vijeće Općine Vir te svoje najbliže političke partnere i suradnike: predsjednika virskog SDP-a Marina Rukavinu, predsjednika virskog HSS-a Igora Blaževića i predsjednika virskog HSLS-a Matu Radovića s kojima je potpisao koalicijski sporazum.

Sa suradnicima te nepromijenjenim političkim partnerstvom posljednjih 16 godina, istaknuo je još Kapović, Vir je postigao zavidne rezultate u komunalnom uređenju i na infrastrukturnim projektima, kao i na polju turizma gdje se Vir promovirao kao turistički biser te jedna od top 10 hrvatskih turističkih destinacija.

„Nešto što uspješno traje 16 godina nema potrebe mijenjati. To je moj osobni stav, potom stav kao načelnika Vira i nezavisnog kandidata, kao i stav stranačkih predsjednika ogranaka na Viru koji čine našu koaliciju", još je kazao.

Predstavljajući poimenično sve kandidate s liste, na potpisivanju koalicijskog sporazuma dodatno je kazano kako je u prethodnom razdoblju napravljeno mnogo posla i realizirano puno kapitalnih projekata te da će u narednom razdoblju, s mladim i stručnim ljudima, Vir kroz suradnju sa Sveučilištem u Zadru realizirati sve projekte sadržane u Strategiji razvoja Vira do 2030. godine.

„Mi se ne predstavljamo za jedan mandat, već s programom i sadržajem do 2030. godine. Napravili smo jako puno, a u razdoblju koje dolazi napravit ćemo još više. Svi smo mladi, dokazani i uspješni. Zahvaljujem unaprijed na povjerenju za peti mandat kojega ćemo opravdati kao i sve prethodne", zaključio je načelnik Kapović.

Na listi se uz Kapovića, Rukavinu, Blaževića i Radovića, s kvotama sedam kandidata SDP-a, četiri HSS i dva HSLS, redom još nalaze Antonio Vučetić kao nezavisni kandidat za zamjenika načelnika Općine Vir, potom kandidati za Općinsko vijeće Kristina Perić, Tomislav Čepić, Nikolina Vučetić, Jagoda Radović, Srđan Liverić, Mate Kapović, Elizabeta Fumić, Maja Lipovac i Hrvoje Bašić.


OD OTOKA SLUČAJA DO TURISTIČKOG BISERA

Vir je dugo bio otok slučaj ili crna rupa Jadrana za koji je svojedobno kazano kako bi na njega trebalo baciti bombu, a sada život i razvoj otoka vodi jedna od najuspješnijih lokalnih samouprava! Vir je postao hrvatski turistički biser koji se godinama po statistikama svrstava među 10 najposjećenijih destinacija u Republici Hrvatskoj, dok komunalni sustav Općine Vir istovremeno uspješno servisira 50 tisuća stalnih i privremenih građana Vira - istaknuli su koalicijski partneri ilustrirajući kakva se promjena pod njihovom upravom dogodila na otoku posljednjih 16 godina.


BAŠIĆ KAO POČASNI KANDIDAT I NAJJAČI VIRSKI KADAR Na 13. mjestu liste kandidata koalicije SDP-HSS-HSLS na čelu s Kristijanom Kapovićem, kao počasni kandidat stavljen je direktor općinskog poduzeća „Vodovod Vir" Hrvoje Bašić. O njemu je Kapović govorio biranim riječima: „Bašić je diplomirani inženjer i magistar znanosti te naš najjači kadar na otoku Viru. Sretni smo što ga imamo i zahvalni što je prihvatio biti na počasnom mjestu naše liste"

23. travanj 2024 16:46