StoryEditorOCM
RegionalFOTO: U DJEČJEM VRTIĆU SMJEŠKO NOVA BESPLATNA USLUGA:

Uređen prostor za mješovitu jasličku skupinu djece od jedne do tri godine!

Piše K.Škrbić
29. travnja 2017. - 15:43
IMG_0002.JPG

Na radost brojnih roditelja virskih mališana od jedne do tri godine, željno čekana jaslička skupina uskoro će biti formirana i dio ponude Dječjeg vrtića „Smješko“! Multimedijalni prostor jednog od najljepših vrtića Zadarske županije pregrađen je i uređen na oko 40 kvadrata te ispunjen igračkama ili pedagoškim pomagalima prilagođenim uzrastu do tri godine, pa će se s nove dvije odgojiteljice i višom medicinskom sestrom, kao i očekivanom skupinom od 12 do najviše 15 djece mješovite jasličke dobi, pridružiti starijim virskim Ribicama, Ježićima i Pčelicama. U samoj sobi jasličke skupine postoji kutak i stol za presvlačenje djece, a to su zadanosti novih pedagoških standarda za vrtiće. Ranije je prostor za mijenjanje pelena bio predviđen tamo gdje je to bilo moguće – u garderobi, kupatilu ili nekom drugom odvojenom prostoru.

„To su mala djeca i odgojiteljica ne može istovremeno presvlačiti jedno dijete i gledati iz neke susjedne prostorije gdje su sva druga. Sada je prostor za presvlačenje u samoj sobi s djecom, pa je odgojiteljicama puno lakše držati ih na oku. Čak imamo i eko-kante s posebnim biorazgradivim folijama koje se hermetički zatvaraju nakon što se upotrebe. Nemaju mirisa i poslije ih je moguće odlagati u obične kante“, kaže nam ravnateljica virskog vrtića Jagoda Radović.

Prostor je prozračan s puno svjetla, ispunjen nježnim bojama i s puno igračaka kako bi mališanima odvojenost od roditelja te boravak u vrtiću – bili što lakši i ljepši. Posao na rekonstrukciji i preuređenju sobe za jasličku skupinu djece radila je zadarska tvrtka „Referenca“, ističe ravnateljica Radović, i posao odradila vrhunski na obostrano zadovoljstvo.

„Jako sam zadovoljna. Zaista je prijatan osjećaj boraviti u ovom lijepom prostoru“, još kaže. Ono što slijedi je raspisivanje natječaja za upis djece jasličke dobi u Dječji vrtić „Smješko“ zajedno s natječajem za upis starije djece u novu pedagošku godinu, kao i natječaj za dvije nove odgojiteljice te višu medicinsku sestru. Ona bi na usluzi bila svim skupinama unutar vrtića, a to podrazumijeva prehranu, zdravstveni odgoj i boravak u vrtiću. Zajedno s odgojiteljicama viša medicinska sestra sudjelovat će u radionicama, igrama i drugim aktivnostima s ciljem razvijanja odnosa prema higijeni i zdravlju. I ova jaslička usluga Dječjeg vrtića „Smješko“, kao i sve druge, bit će potpuno besplatna i dostupna svima.  

24. travanj 2024 11:49