StoryEditorOCM
RegionalNAKON 18 MJESECI PROVOĐENJA PROJEKTA EU NOVCIMA

Evo kako će se „raspolagati“ Novigradskim i Karinskim morem!

Piše Zadarski.hr
4. svibnja 2017. - 21:43
nov

Nakon 18 mjeseci provođenja projekta „Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora”, koji je financiran sredstvima iz EU fondova, udruga „Eko Zadar“ održat će završnu konferenciju i predstaviti cjelokupan projekt u Zavičajnom muzeju Novigrad 8.svibnja.

Kroz projekt se ojačala i povećala razina kvalitete organizacijskih struktura organizacija civilnog društva (OCD-a) kroz osnaživanje mreže OCD-a i povećanja njihovih kapaciteta i znanja u odgovornom upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora. Ujedno, osnovala su se i partnerstva OCD-a i lokalnih vlasti za transparentno upravljanje i raspolaganje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora.

Projekt s ukupnim proračunom od gotovo 176 tisuća eura financirala je Europska unija (90 posto sredstava), te Ured za udruge Vlade RH.

Projekt je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje u iznosu od 35.000 kuna.

Predstavnici Udruge za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ u Novigradu će zainteresiranima prezentirati sve potencijale koji proizlaze iz ovog projekta.

19. travanj 2024 07:38