StoryEditorOCM
RegionalUDRUGA CINAZ U SREDNJOJ ŠKOLI U OBROVCU

Upoznali srednjoškolce s mogućnostima mobilnosti za mlade, potaknuli ih na korištenje EU programa!

Piše Zadarski.hr
8. svibnja 2017. - 16:53
DSC_1290.JPG

U suradnji s karlovačkom udrugom „Carpe Diem“, udruga CINAZ održala je 4.svibnja  informativno predavanje „Upoznaj EVS“ u Srednjoj školi Obrovac kao dio Eurodeskovih aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna mladih.

Osmi po redu Europski tjedan mladih obilježen je diljem Europe od prvog do sedmog svibnja 2017. Održan pod sloganom „Zamisli, kreni, djeluj“, Tjedan mladih potaknuo je mlade da zamisle vlastitu budućnost aktivno sudjelujući u raspravama budućih politika EU-e za mlade, da krenu u inozemstvo i iskuse program mobilnosti Erasmus+ te da sudjeluju u nedavno pokrenutoj inicijativi „Europske snage solidarnosti“ koja pruža priliku mladima da izraze svoju solidarnost prema onima kojima je potrebna.

U Obrovac su stigli voditeljica udruge Carpe Diem Aleksandra Podrebarec, te strani volonteri Pablo, Theo i Felix koji borave i volontiraju u Karlovcu preko programa Europske volonterske službe. Tijekom jednosatnog predavanja prisutnim učenicima podIjelili su vlastita iskustva stečena dugogodišnjim radom s mladima, ali i osobno EVS iskustvo na projektu u Karlovcu. Petnaestak srednjoškolaca upoznalo se s mogućnostima mobilnosti za mlade diljem Europe i načinu prijave i potaknulo da se odvaže na svoje prvo iskustvo mobilnosti u Europi.

Europski tjedan mladih 2017. sastojao se od niza raznih događaja i aktivnosti  organiziranih u sve 33 države koje sudjeluju u programu Erasmus + Europske unije, a događanja u Hrvatskoj koordinirala je Agencija za mobilnost i programe EU.

Udruga CINAZ kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. 

23. travanj 2024 16:47