StoryEditorOCM
RegionalPOŽAR U NOVOM

Poduzetniku izgorio audi Q7 na mjestu na kojem je njegov brat ubio 20-godišnjaka

Piše Marko Didić/SD
12. svibnja 2017. - 23:48
8705595

 

Audi Q7 star osam godina, koji je vozio Ante Čabraja, zapaljen je u dvorištu obiteljske kuće njegove supruge u Kaštel Novom u utorak oko 2 sata i pet minuta, a nastala šteta procjenjuje se na stotinu tisuća kuna.

Ante je brat Joze Čabraje kojemu je u tijeku ponovljeno suđenje za ubojstvo Marina Matijaša u lipnju 2014. godine u istom mjestu gdje je sada zapaljen audi.


Antin brat dobio je trinaest godina za ubojstvo, ali je Vrhovni sud postupak vratio na ponovno suđenje zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i proturječja između izreke i obrazloženja presude.

No Ante je sasvim drukčija priča od brata, građevinski je poduzetnik i vrijedan obiteljski čovjek. Tko bi Anti mogao zapaliti automobil i je li automobil zapaljen zbog grijeha njegova brata Joze, pokazat će policijska istraga.

Ante je svoj Q7 vozio 35 minuta prije nego je zapaljen. Ostavio ga je ispod punčeve i puničine kuće oko 1.30, te je prava sreća što Ante nije zaspao. Kada je vidio da je požar zahvatio vozilo s prednje desne i lijeve strane, istrčao je iz kuće te kantom vode ugasio požar.

Policija je konstatirala da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar i da je počinitelj morao doći do istočnog prizemnog dvorišta. Kako je počinitelj došao, je li pratio Antu i koji su motivi, nadamo se da će se doznati nakon završetka krim-istraživanja.

Zapaljeno vozilo je formalno u vlasništvu Antine 31-godišnje supruge, a zapaljeno je ispred kuće njezinih roditelja.

– Pet godina sam građevinski poduzetnik, pola Kaštela je radilo kod mene i nikome nisam ostao dužan ni kunu. Radim od jutra do sutra i ova paljevina nema nikakve veze s mojim bratom ni s nekom osvetom, nego je u pitanju kaštelanski jal zbog činjenice da onaj tko puno radi puno i ima. Audi je kasko osiguran, trenutno je na popravku u Šibeniku i već idući tjedan bit će u voznom stanju i na cesti – rekao nam je Ante.

19. travanj 2024 03:35