StoryEditorOCM
RegionalFOTO: TRI KRŠNA DALMATINCA TRAŽE LJUBAV SVOG ŽIVOTA

Upoznajte Miljenka, Vinku i Andru koji bi se ženili...

Piše Mirela Goreta / SD
15. svibnja 2017. - 18:06
BeFunkyCollage

Predstavljanjem kandidata i uvodnim pozivom za slanje pisama – tako će, u uobičajenoj maniri, večeras početi osma sezona RTL-ove dokumentarne sapunice "Ljubav je na selu" u kojoj će gledatelji upoznati deset farmera i jednu farmericu željnih upoznavanja životnih partnera.

Voditeljica Marijana Batinić iskazat će se i u ovoj sezoni čineći sve ono što i njezini farmeri rade na selu. Jahanju konja, cijepanju drva, sviranju gusala... obilazeći različite krajeve Hrvatske, pa tako i rodnu joj Dalmaciju iz koje su se u osmu sezonu dokumentarne sapunice uključila tri kandidata, piše Slobodna Dalmacija.

Miljenko Morić (54) iz Stankovaca u zaleđu Zadra otkrit će joj kako zbog predanosti poslu na obiteljskom imanju i vlastite izbirljivosti nikada nije uspio pronaći srodnu dušu. Vlasnik je OPG-a i autentični Dalmatinac, koji živi s roditeljima željnih dolaska nevjeste u njihov dom. Miljenko je po zanimanju tehnički crtač, a bavi se poljoprivredom. Ima svoj maslinik, ovce, kokoši, uzgaja bob, pšenicu i bavi se prodajom različitog sjemenja.

No, do sada nije uspio upoznati ženu s kojom bi podijelio život na selu. Priznaje kako je po prirodi romantičan, ali i ljubomoran, te prilično izbirljiv – čim upozna ženu počinje joj tražiti mane i razmišljati o tome u kojemu bi to 'krivom' smjeru mogao poći njihov odnos. Zato se nada kako će mu emisija "Ljubav je na selu" pomoći u pronalasku 'one 'prave', po mogućnosti razumne i štedljive jer ne voli rasipnice.

Nek je plemenita

Vinko Perković (50) iz Otoka kod Sinja sebe opisuje kao jednostavnog čovjeka i velikog veseljaka s još većom dušom, koji voli zasvirati gusle. Spustio se s ranča na planini Kamešnici u rodni Otok i traži plemenitu ženu. Živi na velikom imanju na kojem uz obrađivanje velikoga vrta sadi kukuruz i pšenicu, te ima deset krava. Nakon završetka rata preselio se na svoj ranč na Kamešnici gdje je skoro dvadeset godina živio s muflonima, divljim svinjama, kravama, kozama, psima i vukovima.

Saživio se s prirodom i nije mu se vraćalo među ljude... Jednostavnih pogleda na život, iznimno realan i prizeman, kao da u ničemu ne vidi problem. Ni što se tiče žena nema velikih prohtjeva - bitno mu je samo da je žensko i da hoće raditi. Do sada je imao mnogo žena, no, veli, ne zna im točan broj. Ženu bi osvojio 'skidanjem zvijezda s neba', a u ljubavi, priznaje, nema granice. Žena je, za njega – raj za oči i pakao za dušu te čistilište za novčanik.

Odleti, doleti

Andre Bogunović Capitano (40) iz Baćinskih jezera kod Ploča lokalni je šerif, showman i vlasnik 60 posto Baćinskih jezera! Elektrotehničar po struci, vrlo je komunikativan, elokventan, veseo, hiperaktivan, radi sto stvari i kaže da mu nikad nije dosadno. Sadi masline i smokve, legendarnom neretvanskom lađom radi izlete po jezerima, profesionalno se bavi streljaštvom, surfa, jedri te glavni je organizator u pokladnom društvu.

Nikad nema mira, uvijek nešto radi - fešta, pjeva karaoke, DJ-ira, ide u lov... Nikad se nije ženio i do sada nije imao ozbiljnijih veza, dok one kraće komentira riječima: "Odleti, uleti, doleti, odleti, dođi-mi-prođi-mi". Njegova idealna partnerica trebala bi biti katolkinja, bitna mu je osobnost i izgled. "Mora biti normalna, čista, zdrava ženska i da nije prestara, 35-36 godina maksimum", opisuje Andro svoju savršenu djevojku. Za sebe kaže da je romantičan, pa bi svoju buduću partnericu odveo u streljanu da ga gleda kako gađa mete i divi mu se, a onda bi se, veli, on divio njoj.

Otkačeni Andre otkrio je kako žene osvaja 'spontano'. "Svaka žena je drugačija, tako da na svakoj koristim neku drugu 'tehniku'', objašnjava dodajući kako u rukavu ima više od četrdeset tehnika zavođanja. Svojoj boljoj polovici pružio bi život kakav nikad nije sanjala jer bi, objašnjava, živjela u raju na zemlji, bila kraljica kuće i nikada joj ništa ne bi nedostajalo.


Jedina farmerica

Marina Peštaj
 (43) iz Donje Stubice jedina je farmerica u "Ljubavi na selu". Samostalna, simpatična, svestrana poslovna žena zna kakvog muškarca želi. Komunikativna diplomirana ekonomistica kaže kako nema 'dlake na jeziku'. Posjeduje vlastiti OPG, u blizini kuće ima veliki vinograd, nešto povrća ivoća, kokoši...

Majka je osmogodišnjeg djeteta, rođenog u jednoj duljoj vezi, a sada bi htjela upoznati dobrog i iskrenog muškarca tamnije kose i očiju. Svestrana Marina zbog prirode posla često putuje, u slobodno vrijeme pleše zumbu, rado čita i većinu vremena nastoji provesti s kćerkicom, piše Slobodna Dalmacija.

Za nju je romantika kad joj voljena osoba zaželi dobro jutro, pokloni cvijet ili je odvede na romantičnu večeru. Partneru može ponuditi iskrenost, dobrotu, poštovanje, toleranciju i spremna je podržati ga u svemu što radi.

19. travanj 2024 19:20