StoryEditorOCM
RegionalPREUREĐEN BIVŠI "ALAN"

Paklenica ima prvi hotel za goste željne adrenalina

Piše Ružica Mikačić / SD
20. svibnja 2017. - 16:35
ST1.JPG

Starigrad Paklenica podno Velebita mjesto je s prvim hotelom u Hrvatskoj specijaliziranim i posebno opremljenim za goste koji žele samo adrenalinske pustolovine, aktivni odmor i sportske aktivnosti.

Hotel "Alana Beachclub", nekadašnji "Alan" koji posluje u sklopu grupacije "Bluesunhoteli", u nedjelju, nakon temeljitog uređenja u koje je uloženo 2 milijuna eura, prima prve goste iz Velike Britanije. Idućih pet godina prema ugovoru koji su potpisali s britanskom agencijom "Neilson", specijaliziranom za aktivni odmor, "Alana Beachclub" će šest mjeseci godišnje biti pun britanskih turista koji traže upravo takvu ponudu. A kako bi se gosti mogli u miru posvetiti svojim aktivnostima, s "Neilsonom" je iz Britanije u Starigrad Paklenicu stiglo 70 njihovih sezonskih animatora, među kojima je 30 čuvarica djece (babysitterica) i 40 trenera raznih sportova koji će tu raditi do kraja listopada.

Da je u hotelu baš sve podređeno onima koji vode zdrav i aktivan život i na odmoru, dokazuje čak 18 šlepera sportske opreme u vrijednosti 600 tisuća funti koja je stigla u Starigrad Paklenicu. Tako će za oko 450 gostiju koliko ih hotel može primiti, na raspolaganju biti oko 300 plovila (kajaka, surf daski, laser jedrilica, katamarana i glisera za vuču skijaša na vodi). Ispred hotela su sagrađeni umjetna stijena za penjanje te mali adrenalinski park, mini golf, vanjski stolovi za stolni tenis, odbojku na pijesku, natkriveni plato za vanjski fitness, te veliki unutarnji prostor za vježbanje u slučaju lošeg vremena, a sama Paklenica je tek desetak minuta udaljena.

- Sagrađen je novi bazen u kampu, šest novih teniskih terena s umjetnom travom, rasvjetom i tribinama, a organizator tenis programa je Mark Petchey, bivši trener Andyja Murraya - priča nam Miloš Mišo Divić, predsjednik uprave "Alan" dd.

Terasa novog pansionskog restorana u sklopu hotela na tisuću "kvadrata" nudi koncept kuhanja na otvorenom. Rekonstruiran je posljednji kat hotela, gdje je uređen ekskluzivni coctail bar s panoramskim pogledom te je proširena terasa hotelskog bazena i uređena četiri dječja kluba.

- Britanski gosti slijetat će u zadarsku i splitsku zračnu luku čarter letovima Titan airwaysa, a gostima koji traže aktivan odmor omogućujemo skijanje na vodi, wakeboard, jedrenje, kayak, kitesurfing, paddle boarding, tenis, brdski biciklizam, slobodno penjanje, planinarenje... Naši gosti su najčešće obitelji s djecom pa zato i toliko dječjih animatora - govori nam Divić, naglašavajući kako gosti ostaju u prosjeku devet dana i imaju uslugu punog pansiona.

Čak 24 tjedna njihova kontinuirana dolaska i sezona od gotovo šest mjeseci trebali bi već ove godine rezultirati s oko 60 tisuća noćenja u uređenom hotelu. Koliko je zanimanje za takav specijalizirani odmor, najbolje govori podatak da je "Alana Beachclub" u samom vrhu po prodaji i rezervacijama agencije "Neilson" koja je već 70 posto kapaciteta hotela prodala prije otvaranja. Inače, slične hotele ta agencija ima i u Grčkoj, Italiji, Španjolskoj, Austriji, Belgiji...

25. travanj 2024 06:24