StoryEditorOCM
RegionalPRED NAMA SU PAKLENE VRUĆINE, ALI SAMO DO SRIJEDE

Izvadite jakne iz ormara: Radikalno osvježenje donosi još pljuskova i 15 stupnjeva niže temperature!

Piše Jutarnji.hr
2. lipnja 2017. - 15:23
zadar_poplava-crop-625-cropiks

Danas nas očekuje nestabilno vrijeme, podjednako kao jučer, sunčano uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, no gdje, kada i koliko će kiše pasti, teško je predvidjeti. Iako će temeprature ostati visoke i primjerene ljetnima, idućih dana, bit će vrlo neizvjesno što se tiče oborina, javlja HRT.

Iznadprosječno toplo bit će u svim dijelovima Hrvatske, između 27 i 29 Celzijevaca, a munje i gromovi mogu se očekivati diljem Slavonije i Baranje. Nije isključena ni mogućnost tuče.

Na srednjem Jadranu i na jugu Hrvatske mala je mogućnost pljuskova te će biti uglavnom sunčano, a nekima i neugodno sparno.

Relativno nestabilno bit će sve do srijede, kada slijedi dramatičan temperaturni pad.

Destabilizacija vremena na Jadranu kreće u nedjelju kada će puhati sve češće jugo, a početkom tjedna jugo će ojačati. Za detaljniju prognozu idućeg tjedna morat ćemo još manje pričekati, no zasad se zna da će pogoršanje vremena krenuti najprije u priobalju i to već u ponedjeljak.

Najviše dnevne temperature bit će oko 21 stupanj u Istri i na Kvarneru, do 23 stupnja na srednjem Jadranu i na jugu Hrvatske.

U utorak bi trebalo pasti najviše kiše, a očekuje se i daljnji temperaturni pad.

20. travanj 2024 00:34