StoryEditorOCM
RegionalSVI GUŠTI PRVOG REDA DO MORA U SV. PETRU

Zbog kanalizacije nasuli osam metara mora!

Piše M.V.
2. lipnja 2017. - 20:54
DSC02888.JPG

Čitatatelj iz Sv.Petra nam je poslao fotografije iz svog mjesta, točnije s dijela najatraktivnijeg dijela obale, te objasnio o čemu se radi: postavlja se mjesna kanalizacije i to na način da se cijevi polažu u more,a onda kamenjem i još više zemljom more nasipa i to u širini od čak osam metara.

- More je, naravno, od zemlje crveno, takvo će ostati još jako dugo jer more kovitla zemlju, ali nije sva muka u tome. sad je već lipanj, sezona je već neko vrijeme počela, a mi koji iznajmljujemo apartmane smo u problemu:kako gostima objasniti da će plažu morati potražiti negdje drugdje, a more im je ispred nosa - kaže čitatelj.

Po njegovim saznanjima ovi će radovi potrajati sve do 30.lipnja pa se iznajmljivači mogu oprostiti od lipanjskih turista. Ni on ne zna da li je u ovoj intervenciji na pomorskom dobru sve po propisu, a to nismo uspjeli doznati ni mi: dva smo dana pokušavali doći do načelnika općine Sv.Filip i jakov, ostavljali poruke, ali do njega. nismo došli.

Sve da ovi radovi i imaju sve potrebne dokumente i dozvole, iako je nelogično da se zbog kanalizacijskog voda nasipa tolika širina obale, i zašto bi, uostalom, kanalizacijska cijev uopće bila u moru, ostaje pitanje: zašto baš sada?

Tko god da je planiro radove izabrao je krivo vrijeme bez obzira što je zakonski utvrđena obustava radova u turističkim zonama tek od 1.srpnja. Jesen, zima i proljeće su bili dugi, moglo se i tad raditi, a ne u svibnju i lipnju koji su odavno postali mjeseci punog turizma. Proklamiramo da želimo produžiti sezonu na veći dio godine,  glavni apel HTZ-a je Hrvatska 365, a onda u lipnju pošaljemo bagere da ruju po plažama.

Čudo od države!

25. travanj 2024 15:11