StoryEditorOCM
RegionalMISLILI STE NA PLAŽU?

Evo kakve su temperature mora i što nam za vikend predviđaju meteorolozi...

Piše PSD
9. lipnja 2017. - 20:00
plaza_makarska19-280816

U petak je temperatura u Zadru premašila 28 stupnjeva, a i drugdje je podjednako toplo pa stoga svima koji su u mogućnosti predlažemo odlazak na plažu. Ako se već niste počeli kupati, pravo je vrijeme za to, jer su temperature mora u Splitu, Šibeniku i Hvaru dosegle 23, a na Komiži je zabilježeno čak 24. U Zadru i Dubrovniku more je ipak nešto hladnije - izmjereno je 20, odnosno 22 stupnja.



A evo i HRT-ove prognoze za vikend: prevladavat će sunčano, a u kopnenom će području  biti više oblaka, uglavnom u subotu, kada se ne smije isključiti ni poneka kap kiše, uglavnom u Međimurju i Podravini te Slavoniji i Baranji. 

Na Jadranu još više sunčana vremena, ali i vjetrovitije, u subotu i ponedjeljak zbog maestrala, u nedjelju pak bure i tramontane, ponegdje prolazno i jake, osobito na sjevernom Jadranu. Noći će u mnogim mjestima biti tople, a dani sve češće vrući.

Dakle, i dok će u kopnenom području još biti svježine, u većini Dalmacije će, kao i u dosadašnjem dijelu lipnja, i dalje biti iznadprosječno toplo

17. travanj 2024 00:07