StoryEditorOCM
RegionalSUNČANO, VRUĆE, SPARNO...

Očekuju nas temperature i preko 35 stupnjeva!

24. lipnja 2017. - 21:59
temperatura

Pretežno sunčano, vruće i sparno, najviša temperatura uglavnom od 29 do 34 Celzijeva stupnja, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za 24. lipnja. 

Poslijepodne je u unutrašnjosti moguć lokalni jači razvoj oblaka uz poneki pljusak i grmljavinu, uglavnom u gorskim te ponegdje u središnjim područjima. Vjetar slab i tek povremeno umjeren jugozapadni, a u Dalmaciji i sjeverozapadni. 

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano i vruće. Vjetar će biti slab, uglavnom zapadni i jugozapadni, a more mirno ili malo valovito, temperature između 22 i 24. Najviša dnevna između 31 i 35.

I na jugu slično, uz uglavnom slab vjetar, ujutro burin, danju zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

U nedjelju i ponedjeljak atmosfera u unutrašnjosti neće biti posve stabilna, pa će uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjerojatnost za njih bit će veća u nedjelju. U ponedjeljak se očekuje malo manje vruće. U utrorak sunčanije i ponovno toplije.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vruće. Potkraj nedjelje i u ponedjeljak uz mjestimice umjeren razvoj oblaka, ponegdje može biti pljuskova i grmljavine, najprije na sjevernom dijelu, a zatim i drugdje. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 33 stupnja.

19. travanj 2024 12:13