StoryEditorOCM
RegionalMJEŠTANI PROVIĆA NEMAJU VODE I PRIPREMAJU PETICIJU ZA IZDVAJANJE

Grad Benkovac je velik, ali je gradska uprava nesposobna - želimo u Općinu Stankovce!

Piše P.O.
27. lipnja 2017. - 21:07
provic1

Mještani Provića pripremaju peticiju kojom se žele izdvojiti s područja adiministrativnih granica Grada Benkovca i zajedno sa susjednim Vukšićem pripojiti se Općini Stankovci! Stanovnici ovog sela na samoj granici Zadarske županije godinama su nezadovoljni infrastrukturnom zapuštenošću svog naselja, ali ih najviše od svega pogađa činjenica što nemaju tekuću vodu. Prošle godine smo objavili reportažu o mukama Provića s nedostakom vode, ali se od tada ništa nije dogodilo.

-Nemamo više što čekati! Naše muke sa svakodnevnim životom uopće ne zanimaju gradske vlasti Benkovca iako je naša situacija danas gora nego prije 22 godine. Pripremamo se za peticiju i pokretanje procedure za izdvajanje iz sastava Grada Benkovca, kaže član Mjesnog odbora Anđelko Kardum.

-Pa mi se nalazimo svega nekoliko dana od elementarne katastrofe: na ovoj ljetnoj vrućini svi nama dostupni izvori će presušiti, to je elementarna nepogoda, ovo je strašno. Benkovac ima veliko gradsko područje i pola naselja bez vode, ali ima i nesposobnu gradsku upravu, a najgore je to što oni ne pokazuju nimalo interesa za nevolje stanovništva niti želje da nešto poduzmu. Godinama upozoravamo i žalimo se, ali oni ništa ne poduzimaju, kaže Kardum procjenjujući da bi zajedno s Provićem izdvajanje mogli zatražiti i mještani susjednog Vukšića, te da bi ta dva naselja "u paketu" mogla tražiti pripojenje Općini Stankovci.

Neformalni razgovori i s ljudima iz Vukšića, ali i s dijelom općinskih vijećnika Stankovaca su već započeli, mi više nemamo kamo, zaključuje Kardum.

 

18. travanj 2024 18:22