StoryEditorOCM
RegionalFOTO: ODRŽAN VINFEST BENKOVAC 2017.

Kalmeta dijelio nagrade najboljim vinarima! Pogledajte kako je bilo...

8. srpnja 2017. - 14:10
P7070411.JPG

Već osmu godinu za redom, pred velikim brojem uzvanika i eminentnih stručnjaka iz područja vinogradarstva i vinarstva, 7. srpnja na Kaštelu Benković održan je Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije ''Vinfest Benkovac 2017''.

Ova prestižna vinska manifestacija u organizaciji Grada Benkovca iz godine u godinu potvrđuje da je riječ o iznimnom događaju koji je postao nezaobilazan čimbenik za benkovački kraj i okolicu te događaj o kojem se rado priča u vinskim krugovima diljem zemlje.

Feštu u ovoj srednjovjekovnoj utvrdi iznad Benkovca otvorio je voditelj Davor Dretar-Drele uz, kako je rekao, najljepšu hrvatsku riječ - 'Živjeli'. Osim Dreleta, za dobru atmosferu u zabavnom dijelu programa pobrinula se klapa Leut iz Zadra, a posebna atrakcija bio je tovar Sivko.

Vina, a ni njegovih degustatora nije nedostajalo. Komisija je ocijenila najbolja između prijavljenih 37 bijelih i 37 crnih vina. Na čelu ocjenjivačke komisije bila je dr.sc. Ivana Alpeza koja je početak dodjele nagrada započela riječima: ''Vino je naša tradicija, ne smijemo se odreći onoga što nas čini bogatima. Najbolji od najboljih su ovdje medju nama. Godina je bila izuzetno dobra, bolja od prethodne, a diplome koje su dodijeljene najbolje svjedoče o kakvoći vina!''

Šampion bijelih vina u kategoriji vina u postupku proizvodnje proglašen je ''Pošip 2016.'' Vinarije Jokić.

Šampion crnih vina u postupku proizvodnje je ''Cabarnet Sauvignon 2016'' PZ Maslina i vino.

Titula šampiona bijelih vina na tržištu pripala je ''Pošipu 2015.'' Vinarije Jokić, dok je titula šampiona za vino crno vino na tržištu dodijeljena ''Cabarnet Sauvignonu 2015.'' Vinarije Škaulj.

Ovogodišnji Vinefest imao je i humanitarnu notu. Održana je licitacija u prodaji vina za pomoć Udruzi 'Zajedno' iz Benkovca koja skrbi za djecu s teškoćama u razvoju.

19. travanj 2024 16:27