StoryEditorOCM
RegionalSMOTRA FOLKLORA U TKONU

Tradicijski ples, kola i napjevi oduševili goste Pašmana

Piše Zadarski.hr
29. srpnja 2017. - 17:33
20170728_212121

U petak, 28. srpnja u Tkonu je održana 1. Smotra folklora u organizaciji Kulturno umjetničke udruge Kunjka te pod pokroviteljstvom Općine Tkon, TZO Tkon i JKU Prvenj i sponzora s područja Općine Tkon. Sudionici ove manifestacije su uz domaćine tj. K.U.U. Kunjka, bili Žene iz Kraja, KUD Bokolje iz Dobropoljane, KUD Gradina iz Polače, klapa Zikva iz Pašmana te gosti iz Kutine- KUD Repušnica.

Okupljanje sudionika je bilo ispred župne crkve sv. Tome u Tkonu nakon čega se folklorna povorka uputila mjesnim uličicama preko Kolečća do centra Tkona. Središnji dio programa odvijao se na glavnoj pozornici na Mulu gdje je kroz tradicijski ples, poput kola i tradicijske napjeve došlo do izražaja bogatstvo i kulturna raznolikost mjesta iz kojih dolaze pojedine folklorne skupine.

Program je vodila Branka Pelicarić s Radija BnM, a nakon nastupa te podjele zahvalnica i poklona za sudionike, uslijedila je zakuska. Ovakve manifestacije važne su za očuvanje tradicije kao i za prezentaciju iste našim gostima i posjetiteljima na otoku Pašmanu za vrijeme ljetne sezone.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovaj događaj te posebno gostima iz Kutine koji su svojim dolaskom uveličali ovu večer. Također hvala svim posjetiteljima koji su imali priliku vidjeti i poslušati naše folklorne skupine - poručili su organizatori.

25. travanj 2024 16:44