StoryEditorOCM
RegionalFOTO VIR: HRVATSKO FINALE »CITY GAMES«

Sjajna atmosfera na krcatim tribinama borilišta uz Muja

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
11. kolovoza 2017. - 19:22
IMG_7711.JPG

PLOČANI PUTUJU U BIOGRAD, VIRANIMA ČETVRTO MJESTO

Na kraju su se sinoć svi radovali: pobjednici ovogodišnjeg hrvatskog finala „City Gamesa“ momčad „Plina istočna“ iz Ploča, drugoplasirani šibenski „Šubićevac“ s pravom vojskom svojih navijača te „Cesarica“ iz Karlobaga koja je došla kao zamjenska momčad za prošlogodišnje prvake „Daj Mare“ s Krka, a doma se vratila s brončanom medaljom. Radovali su se i domaćini, odnosno momčad „Vira“ koja je u najspektakularnijoj igri vesla došla do finala i ukupno osvojila četvrto mjesto s 24 boda, kao i dvije najslabije plasirane momčadi iz Valpova i „A je to“ Šibenika. Svi zajedno, na kraju su se našli u moru slaveći nastup pred prepunim tribinama borilišta uz virski Muja.

„Nakon puno godina sudjelovanja, napokon smo uspjeli. Pobjeda je bila zaslužena jer nam od prve igre nitko nije mogao konkurirati“, slavio je kapetan momčadi iz Ploča uvjerljivu pobjedu garniranu s velika 63 punta. Pločani su pobijedili u igrama leteći vaterpolo, morska alka, pršut, mošarka i vesla, dok su u spašavanju turistkinje bili drugi. Jednostavnije: od 65 mogućih osvojili su 63 punta.

Virska momčad najuspješnija je bila u igri Vesla s 12 osvojenih bodova, a preostale bodove osvojili su u disciplinama Leteći vaterpolo (2), Morska alka (6) i Pršut (4).     

Novi hrvatski prvak ovom je pobjedom ostvario plasman na međunarodno polufinale u Biogradu na Moru 25. i 26. kolovoza, i to kao četvrta momčad koja se kvalificirala.Biogradsko polufinale igrat će pored njih još i Kragujevac iz Srbije,Herceg Novi kao predstavnik Crne Gorete Trebinje iz Bosne i Hercegovine. „City Games“ karavana sada kreće put Slovenije, kako bi dobili još jednog nacionalnog prvaka za međunarodno polufinale. „City Games“ na Viru zajednički su organizirali Općina Vir, destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ i „Adria event“, domaćoj momčadi savjetima su pomogli Ivan Begonja i Ante Orlić, dok su ih s tribina uz animacijski tim „Samarcanda“ bodrili Kristina Perić, Mate Čulina, Nina Jovančević, Darija Zrilić te Antonio Vučetić koji je na kraju podijelio medalje i čestitao pobjednicima.  

Atmosfera oko borilišta uz Muja
Zapuhao je snažan vjetar, pa pale i prve kapljice kiše, ali sve se stišalo prije nego je i počelo. „City Games“ dobio je meteorološko zeleno svjetlo i igre su mogle početi. Doduše, bez branitelja naslova Krčana koji su u „pet do dvanaest“ otkazali nastup, ali svi drugi zajedno sa zamjenskom momčadi iz Karlobaga – bili su tu.
 
19. travanj 2024 13:31