StoryEditorOCM
RegionalSINOĆ U NINSKOJ GALERIJI VIŠESLAV

Otvorena izložba "Mediteranska ganuća Vladimira Medanića

Piše Zadarski.hr
15. kolovoza 2017. - 15:07
20170814_210527

„Mediteranska ganuća" naziv je izložbe kojom se u ponedjeljak 14. kolovoza u Galeriji Višeslav, ninske rustikalne Barokne kuće, uz nazočnost brojnih posjetitelja i uzvanika, Vladimir Medanić po drugi put predstavio ninskoj javnosti.

Ljubitelje apstraktne umjetnosti pozdravila je dipl. pov. umjetnosti Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu, koja je iznijela kratak osvrt odnosno likovnu kritiku prof. Vinka Srhoja.

- Svaki istinski umjetnik svojim djelom želi zagrliti svijet, čini mi se da je to teško u današnjem trenutku života. Ako umjetnost ne može promjeniti svijet, može li ga bar uljepšati? Moje slikarstvo je apstraktog ugođaja, subjektivnog duha, dojma objektivne stvarnosti, na tragu nove slikarske filozofije i psihologije, postmoderne umjetnosti, rekao je Medanić.

U galerijskom prostoru izloženo je 13 radova. Izložbu „Mediteranska ganuća" otvorila je dogradonačelnica Grada Dalija Pavlović Peroš, naglasivši kako će građani i brojni posjetitelji Nina izložbu moći razgledati svakim danom do 31. kolovoza.

Za posebno ugodnu atmosferu pobrinula se ninska muška klapa Condura Nin koja je nakon izložbe uz gostovanje klapa prijatelja na Trgu kneza Višeslava u Ninu sudjelovala na smotri klapa pod nazivom „Puna idra pisme".

19. travanj 2024 17:43