StoryEditorOCM
RegionalČUDO NEVIĐENO

Načelnik Polače Tomislav Prtenjača želio biti vikend-vozač autobusa - bivši ga poslodavac odbio

Piše P.O.
16. kolovoza 2017. - 19:50
ZD230504KRPOLACA

Tomislav Prtenjača je do prošlih lokalnih izbora radio kao vozač u zadarskom prijevozniku "Puntamika Line", a onda je pobijedio i postao načelnik Općine Polača s desetak tisuća kuna mjesečne plaće. Dva mjeseca nakon što je preuzeo novu dužnost, Prtenjača se zaželio svog starog posla, pa je kod Povjerenstva za sukob interesa provjerio može li istovremeno biti načelnik i preko vikenda – vozač autobusa!?

Mada je gotovo sigurno da sličan zahtjev nisu nikada vidjeli, u Povjerenstvu su mu dopustili da u slobodno vrijeme vozi autobus, ali da ih obavijesti o iznosu plaće koju bi tako zaradio. Prtenjača je zaželio kao vozač raditi najviše 15 sati i to samo kada mu dužnost profesionalnog općinskog načelnika to onogućava, pa u Povjerenstvu nisu vidjeli nikakvu zapreku.

Prtenjača je odbio za medije komentirati svoj nesvakidašnji zahtjev, a odbio ga je i njegov bivši poslodavac, vlasnik "Puntamika Linea" kojemu nije palo napamet raspored svojih profesionalnih vozača mijenjati i usklađivati ga preko viknda s rasporedom profesionalnog načelnika Općine Polača.

Na općinskoj Internet stranici Prtenjača je ovako ispisao svoju kratku biografiju:

-Drugo dijete u obitelji hrvatskog branitelja, provedeno dijetinstvo u Polači do 11 godine života, osnovnu školu do 1991. godine pohađao u Polači, zbog ratnih zbivanja prebačena u Pakoštane gdje je i završena, a srednja škola završena u Biogradu na Moru. Mladost provedena u druženju s prijateljima, sretno oženjen 2006.  godine za suprugu Marijanu, postao otac tri djevojčice Sara, Martina, Tea i jednog dječaka Matej. U slobodno vrijeme se bavim sportskim aktivnostima i druženju s obitelji.

Kako bilo, ništa od vikend-vožnje, a više vremena za sport i obitelj.


 

07. svibanj 2024 14:36