StoryEditorOCM
RegionalSJEDNICA KRIZNOG STOŽERA, ZBOG RAZRUŠENIH CESTA STIŽE MINISTAR BUTKOVIĆ

Pozivaju se građani iz cijele županije da prijave štetu!

Piše L.B.
12. rujna 2017. - 21:00
kolinda_markov15-110917_resize.JPG

Zadarski župan Božidar Longin potvrdio je u utorak da će što prije proglasiti elementarnu nepogodu na području županije, za što je potrebno da iz svih gradova i županija dobije prijave o nastalim štetama.

- Na današnjem zasjedanju Kriznog stožera bili su prisutni načelnici i gradonačelnici sa područja Zadarske županije i oni imaju obavezu prikupiti podatke o nastalim štetama na područjima svojih jedinica lokalnih samouprava, počevši od infrastrukture pa do pojedinačnih domaćinstava. Do kraja tjedna to treba učiniti. Kada budem imao zbir šteta proglasit ću elementarnu nepogodu, s tim što će i nakon proglašenja građani imati rok od osam dana za prijavu ako su iz bilo kojeg razloga zakasnili – rekao je u utorak zadarski župan Božidar Longin. Na teren u procjenu štete idu i pročelnici, rade se procjene, materijalna šteta je ogromna, zaključio je Longin.

- Najprije treba riješiti infrastrukturne, cestovne probleme, zbog čega u Zadar dolazi ministar Oleg Butković, a dolazi direktor Hrvatskih voda zbog problema sa pročišćivačem – rekao je Longin.

Vatrogasni zapovjednik Željko Šoša je rekao da je Stožeru civilne zaštite Zadarske županije stiglo više od dvije tisuća poziva za sanaciju šteta nakon poplava.

- U potpunosti je sanirano 350 objekata. Veliki je problem s crpljenjem vode iz privatnih kuća, najviše zbog toga što vatrogasna vozila ne mogu pristupiti svakom objektu - rekao je Županijski vatrogasni zapovjedni Željko Šoša.

 

19. travanj 2024 02:08