StoryEditorOCM
RegionalU NINU OSNOVNOŠKOLCI DOBILI BESPLATNE ULAZNICE ZA PREDSTAVU „SJAJNI MOMCI“

Lud, zbunjen… urnebes sa stotinu djece i 'Fazlinovićima!'

Piše L.Burčul
25. rujna 2017. - 21:42
sjajni_momci4-250917

- Eno, eno, eeeeeeno iiiiiih – zaorilo se 90 dječjih glasova i stvorilo neopisivu buku i strku u ponedjeljak ispred škole u Ninu. „Oni“, zbog kojih se prolomio takav izraz oduševljenja, su bili glavom i bradom Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović, ultra popularni protagonisti kultne serije „Lud, zbunjen, normalan“. Glumci borave u Zadru i Hrvatskoj na turneji sa – opet mega popularnom – predstavom „Sjajni momci“, koju će u Zadru odigrati u utorak navečer.

No u znak pažnje, zbog velikih briga koja imaju djeca poplavljenog Nina i poplavljene škole, odlučeno je da se čak stotinu karata podijeli učenicima. Štoviše, odlučeno je da im karte osobno donesu trojica glumaca. Vriska je bila zagarantirana.

Po dolasku, jedva su se od djece probili od parkirališta do škole, do koje su morali doći zbog jakog pljuska.

- Ali nama ne smeta kiša, evo bilježnica, čekajte, meni prvom se potpišite, Izete, Izeteeeee – vikala su djeca, a glumačka trojka valjda nikada nije bila bolje okružena u prelaženju stotinjak metara.

U školi se očekivalo smirenje, ali to se nije dogodilo.

- Izete, samo autogram! Faruk, dođi, mobitelom ćemo se slikati. 'Alo, Fazlinovići, mi smo osmaši, valjda ćete se prvo s nama slikati. A gdje su karte? Meni moju, da ne ostanem bez… - piskutavi ženski glasovi stršali su u sveopćoj buci, koju su na koncu smirili ravnatelj Tonći Vuković, pedagoginja Marija Katačić i predstavnica Gradske uprave Mirjana Knežević. Sve se potom odigralo u nekoliko minuta.   

Smirenje u školskom holu bilo je samo prividno. Stoga su glumci svih stotinu karata uručili predstavniku škole, jer tko zna kako bi njihovo dijeljenje inače završilo. Osnovna škola Petra Zoranića u Ninu ima 298 djece, no karte su dobili učenici od petog do osmog razreda, kojih je 90. Ostalih deset pripalo je razrednicima i predstavnicima škole.

- Ljudima u Ninu je voda stvarno došla do grla – rekao nam je Mustafa Nadarević u trenutku kada smo sa trojicom glumaca kratko uspjeli popričati.

- Stoga je ovih stotinu karata koje smo dali djeci najmanje što smo mogli učiniti. To je naša mala pažnja za ljude koji su doživjeli pakao ovakve poplave. Nin je tako stradao… - sa nekom tugom rekao je Mustafa Nadarević, dok je Senad Bašić izrazio nadu da Nin više nikada ovako nešto neće doživjeti.

- Vidimo da smo ovdje stvarno popularni - nekako u čudu je rekao Moamer Kasumović.

- Baš smo sretni zbog toga. Očekivali smo dječje veselje, ali ovoliko… pravi šou – rekli su popularni glumci, dok su se djeca međusobno nagodila: svaki razred će sa glumcima imati posebno svoju sliku. Inače nikad kraja…

Fotografiranje je nekako i prošlo, ali traženju autograma nije bilo kraja. Mustafa, Senad i Moamer već su, dakako po kiši, hodali prema automobilu, ali djeca su bila neumorna. Cijedila su se već napisana slova na nekim bilježnicama… Glumci su „sačuvali živu glavu“, djeca su ih ispratila gromkim pozdravima, a onda je nastala tišina.

- Eh, eeeej, a tek u utorak kako će biti dobro! Na predstavi na Višnjiku! Nego, kod koga su ono karte? – uzvrpoljila se nekolicina učenika.

„Sjajni momci“, trenutno najveća regionalna hit komedija, izvest će se na Višnjiku u utorak u 20 sati.

 

25. travanj 2024 07:02