StoryEditorOCM
RegionalOVO JE ŽIVI UŽAS

Roditelji ogorčeni na poluprazni sendvič koji im je dijete dobilo za marendu u školi

Piše Šibenik.in
26. rujna 2017. - 20:14
salama23

Sendvič kojeg je za marendu dobilo dijete u nižim razredima osnovne škole na Ražinama izazvao je bijes njegovih roditelja. Suho pecivo u koje su ubačena dva komadića salame koji ni ne prekrivaju cijeli sendvič ostavio ih je u nevjerici.

- Pogledajte i pokažite ovo svijetu, pa neka svi vide što našoj djeci daju za marendu u školama. Imalo me kolpati kad je dijete donijelo ovaj poluprazni sendvič s nekom ružnom salamom koja je mješavina parizera i šunke, samo što niti je parizer ni šunka, a bijeloga ima po sebi kao panceta. Pa ovo je živi užas – izrazio je nezadovoljstvo školskom prehranom roditelj za Šibenik.in.

Kaže da za školsku prehranu izdvaja oko 110 kuna mjesečno i da ne očekuje carski tretman djeteta, ali dati djeci ovakav sendvič je katastrofa. Nije, priznaje, svaki dan tako, jer djeci poslužuju i krafne, picete ili kroasane, ali ovakav grozan sendvič bez sira i s malo grozne salame, veli, još nije vidio.   

- Sačuvaj nas Bože ovakve države! Da sam samo malo mlađi, pokupio bih ženu i djecu i kliznuo što dalje odavde! I ne bih se zaustavljao u Europi nego bi otišli kod Trumpa, samo da budem što dalje odavde. Strašno je što nam djeca ispaštaju, a bojim se da ovdje nemaju budućnosti – ogorčen je roditelj.

U upravi škole nisu bili pretjerano oduševljeni na upite s portala Šibenik.in.

- Nemam ja tu što komentirati. Roditelji su dobili ponude za marendu i oni su odlučivali koju će uzeti. Postoji jeftinija i skuplja verzija, dnevno po 5 kuna ili dnevno po 7 ili 8 kuna. U ovoj drugoj dobivaju i jogurt ili voće. Ako su se pretplatili na ovaj mjesec i nisu zadovoljni, mogu to u dogovoru s razrednicima promijeniti ako žele. Na njima je izbor i ja tu nemam što više komentirati. Nije mi jasno da daju to u medije, a sami su birali što će im dijete jesti i uvijek mogu svoj izbor promijeniti – kazao je Darko Relja, ravnatelj Osnovne škole Vidici pod koju spada područna osnovna škola Ražine.

17. travanj 2024 01:04