StoryEditorOCM
RegionalUZ BICIKLIJADU I IZLOŽBA AUDIJA I VOLKSWAGENA

U nedjelju u 10 sati na Branimirovoj obali starta 21. biciklijada Zadar - Vir

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
30. rujna 2017. - 19:47
vir

Koloni biciklista na posljednjem i jubilarnom 20. izdanju biciklijade Zadar - Vir prije pet mjeseci nije bilo kraja: više od tisuću rekreativaca, biciklističkih entuzijasta i brojnih obitelji iz svih krajeva Zadarske županije i Hrvatske krenuli su od 10 sati s Branimirove obale u Zadru prema Viru. Brojka prijavljenih za tu Uskrsnu biciklijadu zaustavila se na kraju na 1,007!

To je bilo najviše dotad, rekord koji su pomogli brojni virski vikendaši koji su se s Vira pridružili biciklističkoj karavani i proslavi uskrsnog ponedjeljka. Rekordan broj sudionika i prekrasan suncem okupani dan bila je i nagrada organizatorima iz Općine Vir i destinacijske kompanije „Vir turizam", kao i potvrda kako je uključivanjem Biciklističkog kluba „Zadar" u suorganizaciju događaja napravljen pravi potez i novi iskorak.

Virska biciklijada postala je prestižni event, biciklistička i rekreativna fešta u kojoj je od siječnja 2011. godine, s organizacijom prve biciklijade, do jubilarnog 20. izdanja sudjelovalo više od šest tisuća ljubitelja biciklizma i rekreacije. „Ideja druženja i promoviranja zdravog načina života zapravo je i osnovna ideja sastajanja kod Branimira u Zadru, vožnje do Vira i feštanja na virskoj rivi. Tako će biti i sada", najavljuje nam event menadžerica sportskih manifestacija Darija Zrilić iz „Vir turizma" novo nedjeljno izdanje biciklijade Zadar - Vir.

Jesenska biciklijada donosi i neke nove momente - u pratnji biciklista bit će i jedan automobil „Auto Hrvatske" koja će na virskom Trgu svetog Jure imati svoj izložbeni prostor za šest novih automobila marke volkswagen i audi te štand s promotivnim materijalima. „Auto Hrvatska" uključit će se i u nagradni dio priče, pa će osim standardnog Mountain Bike nagradnog bicikla te 12 kompleta biciklističke opreme koje dodjeljuje „Vir turizam" nekom od sretnika pokloniti automobilski nosač za bicikl.

Biciklijada starta u 10 sati kod Branimirove obale, cilj je na virskoj rivi nakon čega sve sudionike biciklijade očekuje osvježenje i okrjepa te zabava uz zadarski „James Band".


 


SVE BESPLATNO, OSIGURAN I POVRATAK U ZADAR

biciklijada Zadar - Vir starta u nedjelju 1. listopada u 10:00 kod Branimirove obale u Zadru, a prijave se vrše već od 09:00 sati na istom mjestu te od 08:00 do 09:00 na Trgu svetog Jure na Viru. Iz Vira je sudionicima biciklijade osiguran prijevoz do Zadra od 09:00. Dolazak biciklista na Vir očekuje se oko 12:15 kada će uz tradicionalnu okrjepu biciklisti uživati u druženju i glazbi za koju će se pobrinuti „James Band".

Uz prethodnu najavu i upis na Trgu svetog Jure na jednom od štandova „Vir turizma", svima je osiguran i besplatni prijevoz vozilima općinskih poduzeća „Čisti otok" i „Vir održavanje" te automobilima taksi kompanije „Taxi Vir". Povratak u Zadar predviđen je za 14:30.

18. travanj 2024 06:28