StoryEditorOCM
RegionalOČEKUJE NAS VELIKA PROMJENA VREMENA

Meteorolozi najavili osjetno osvježenje i prve ozbiljnije snježne pahulje, evo kada će padati i gdje

Piše Jutarnji.hr
2. listopada 2017. - 21:21
snijeg_kotar4-240113

Pred nama je velika promjena vremena s kojom nas u najvišem gorju za nekoliko dana očekuje i snijeg.

Prema najnovijim prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će biti umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, a od sredine dana i drugdje. Lokalno obilnije oborine moguće su u noći na srijedu mjestimice na sjevernom Jadranu, u Lici, te na sjeveru Dalmacije.

Vjetar ponegdje umjeren jugozapadni, u gorju i jak, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu od 13 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

U srijedu i četvrtak bar djelomice sunčano i uglavnom, ali ne i posve suho, osobito na Jadranu gdje uz povremeno više oblaka može pasti malo kiše.

U petak naoblačenje s kišom, dok je u najvišem gorju uz pad temperature moguć i snijeg.

U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu u četvrtak jako jugo. Temperatura zraka bez veće promjene do petka kad će danju biti svježije, osobito na kopnu.

Prema dugoročnoj prognozi HRT-ovog glavnog meteorologa Zorana Vakule za listopad, u većini Hrvatske očekuje se manjak ukupne mjesečne količine oborine u odnosu na prosječne vrijednosti, a od studenoga se očekuje nešto više oborina od prosjeka. Povećana vjerojatnost pozitivnog odstupanja od prosječne srednje mjesečne temperature zraka očekuje se svaki od sljedećih šest mjeseci u većini Hrvatske. Ipak, ne smije se zaboraviti kako su to ipak samo dugoročne prognoze, podložne još mnogobrojnim promjenama.

19. travanj 2024 11:42