StoryEditorOCM
RegionalŠKOLA U ŠKABRNJI UŠLA U PROJEKT 'ZELENI POJAS'

Radit će svoje maslinovo ulje, sapune, uzgajati raslinje i postaviti meteorološku postaju!

Piše L.B.
11. listopada 2017. - 18:27
006

OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji ušla je u Inin projekt „Zeleni pojas“, čime je škola ostvarila pravo na sufinanciranje aktivnosti kojima se bavi učenička zadruga „Maslina“.

Time je obuhvaćeno sufinanciranje održavanja školskog maslinika, sadnja novih maslina, uređenje školskog dvorišta ukrasnim raslinjem, cvijećem, uređenje staza kroz maslinik, postavljanje ograde i mini meteorološke postaje za potrebe GLOBE programa, održavanje predavanja o ekološkom uzgoju i održavanju maslina, izrada proizvoda od maslinovog ulja i prerada maslina u ulje za potrebe školske kuhinje te promociju proizvoda učeničke zadruge na sajmovima u mjestu i županiji.

Projekt je prošao konkurenciju od stotinjak prijavljenih za Zeleni pojas – natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode u organizaciji Ine, koji se održava od 2014.godine.

Među aktivnostima koje će se ovim projektom provesti je i prerada ulja, izrada eko sapuna, te izrada ambalaže, što će, poručuju iz škole, omogućiti saznanja o razvoju poduzetništva kod učenika kao i svijest o važnosti održivoga razvoja.

Završetak projekta je svibanj 2018. godine.

20. travanj 2024 05:07