StoryEditorOCM
RegionalSIMPLY THE BEST

Pašman, Split, Imotski, Narona i Dubrovnik dobili posebno priznanje turističkih profesionalaca

Piše Ružica Mikačić / SD
17. studenog 2017. - 12:25
IMG_1494

Turistička zajednica grada Splita dobila je posebno priznanje turističkih profesionalaca „Simply The Best“ za višegodišnji inovativan i kreativan razvoj novih tuističkih sadržaja koji su grad Split pozicionirali kao vodeću turističku destinaciju u Hrvatskoj u ovoj godini.

Priznanje je direktorici TZ Splita Alijani Vukšić dodijeljeno na svečanosti u splitskom hotelu „Park“ gdje se odvija dvodnevni skup turističkih djelatnika, predstavnika agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga i sustava turističkih zajednica iz desetak zemalja koji su se okupili na 19. Turističkoj burzi PUT 2017.

Nagrade „Simply the Best“ dodijeljene su u šest različitih kategorija ocjenjivanja koje je obavljeno u suradnji sa turističkim profesionalcima i tajnim gostima koji su ocjenjivali 250 nominiranih.

Nagrađeni su iz Dalmacije Good Food festival u Dubrovniku, Škraping na Pašmanu, Muzej Narona u Metkoviću, ali i TZ Imotski za turističke projekte na Crvenom jezeru koji su doprinijeli svjetskoj promociji Imotskog i Hrvatske. Nagrade su im uručili Boris Šimenc, direktor PUT-a i Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija UHPA-e.

U ime domaćina zadovoljstvo okupljanjem oko 200 turističkih profesionalaca u Splitu i županiji izrazio je Joško Stella, direktor TZ županije, istakavši kako je to prilika da se kolegama iz turizma pokažu novi turistički proizvodi županije, sadržaji i atrakcije koji su podjednako zanimljivi i domaćim gostima kao i strancima.

Poslovni skup u kasnu jesen pravi je put nastojanja grada Splita za produženjem sezone, a priznanje turističkoj zajednici je prepoznavanje velikog rada, zalaganja i truda uloženog u današnji turistički uspjeh Splita, kazala je tom prilikom Alijana Vukšić.

Osim poslovnog dijela kojem je cilj predstavljanje novosti u turističkoj ponudi i stručnim sadržajima, te razmjena poslovnih informacija među turističkim profesionalcima, program je upotpunjen upoznavanjem destinacije, pa će gosti obići i zanimljivosti Splitsko-dalmatinske županije.

26. travanj 2024 16:58